Photonews/Geert De Rycke
Volledig scherm
© Photonews/Geert De Rycke

Kapitein Yellow Tigers stopt ermee na commotie over emotioneel misbruik bondscoach Vande Broek: “Ik ben op... Dit is mijn keuze”

Meer sportIn ‘De prijs van de winnaar’, een programma op Canvas waar atleten hun ervaringen op het hoogste niveau delen, haalden verscheidene gewezen Yellow Tigers het emotioneel misbruik van huidig volleybalbondscoach Gert Vande Broek (54) aan. ‘Worden jullie gesponsord door obesitas?’ is maar één van de verwijten die de speelsters aanhalen. De volleybalfederatie blijft hem steunen, maar kapitein Ilka Van de Vyver heeft intussen besloten te stoppen bij de nationale ploeg. “In deze cultuur wil ik niet meer verder werken.” 

77 reacties

 • Krikke van Mechelen

  1 maand geleden
  Dat is tenminste eerlijk. Als je voelt dat je niet langer alles kunt geven, maak je zelf de keuze om op eigen niveau te gaan spelen. Op clubniveauis zeker en vast minder druk. Topsport is TOPsport en overal ter wereld gaat het er hard aan toe om dat niveau te handhaven en zeker om teamprestaties op te tillen. Kijk maar es naar de commentaar vanuit Parijs op Club Brugge gisteren : niet hard genoeg (!) Deze meiden hebben geluk dat er geen legerdienst was voor hen.. en zonder sociale media sech!
 • Dirk Van Brussel

  1 maand geleden
  Coach moet respect afdwingen ? Dat kan alleen als hij respect toont. Het werkt nu eenmaal als het van beide kampen komt. En ja misschien zijn er sommigen die zo opgepept geraken…sommigen…niet iedereen. Een goede coach weet bij wie het pakt en bij wie niet,!
 • Kjell Van daele

  1 maand geleden
  In vele andere landen is het nog erger z, enja sommige mensen hebben dat nodig om te kumnen presteren, men zou verschieten waar dit allemaal gebeurd
 • Linda Wellekens

  1 maand geleden
  Waarom zitten dat soort mensen nog in de sport ? Ik vrees dat het overal hetzelfde liedje is: macht en geld.
 • sven bogaert

  1 maand geleden
  Topsport is hard, daar moet je leren mee omgaan. Coach moet respect afdwingen!!
 1. Olympische concurrentes van kunstschaatster Loena Hendrickx spelen met vuur door zich niet te laten vaccineren
  Winterspelen
  3

  Olympische concurren­tes van kunst­schaat­ster Loena Hendrickx spelen met vuur door zich niet te laten vaccineren

  Kamila Valieva (15), Anna Shcherbakova (17) en Alexandra Trusova (17) zitten met een stevig dilemma. De drie Russische tieners, die op het recente EK kunstschaatsen goud, zilver en brons wonnen voor Loena Hendrickx, zijn namelijk niet gevaccineerd. En het IOC eist dat alle atleten die meedoen aan de Winterspelen ingeënt zijn - of ze moeten drie weken in quarantaine bij hun aankomst in Peking. Dat is waar de Zwitserse snowboarder Patrizia Kummer voor koos: de olympische kampioene van 2014 vloog vorige week al naar Peking. Daar ging ze meteen in isolement, zodat ze nog kan trainen voor haar competitie op 8 februari begint.
 2. ‘Country Roads’, ‘Happy’ of gewoon keiharde hardstylebeats: geniet, brul en dans mee met deze fantastische walk-ons op het WK darts
  Play
  WK darts
  1

  ‘Country Roads’, ‘Happy’ of gewoon keiharde hardstyle­be­ats: geniet, brul en dans mee met deze fantasti­sche walk-ons op het WK darts

  Darts en walk-ons. Dat is zoals bubbels op Nieuwjaar: onlosmakelijk met elkaar verbonden. En of we op het WK darts dit jaar fantastische entrees zagen. Kippenvel bij Oasis, een komiek bij ‘YMCA’ en hardstylebeats die voor de Nederlander in kwestie gewoon aanvoelen als... Mozart. Dit waren de beste opkomsten in Ally Pally. Wat is uw favoriet?