Photonews/Geert De Rycke
Volledig scherm
© Photonews/Geert De Rycke

Kapitein Yellow Tigers stopt ermee na commotie over emotioneel misbruik bondscoach Vande Broek: “Ik ben op... Dit is mijn keuze”

Meer sportIn ‘De prijs van de winnaar’, een programma op Canvas waar atleten hun ervaringen op het hoogste niveau delen, haalden verscheidene gewezen Yellow Tigers het emotioneel misbruik van huidig volleybalbondscoach Gert Vande Broek (54) aan. ‘Worden jullie gesponsord door obesitas?’ is maar één van de verwijten die de speelsters aanhalen. De volleybalfederatie blijft hem steunen, maar kapitein Ilka Van de Vyver heeft intussen besloten te stoppen bij de nationale ploeg. “In deze cultuur wil ik niet meer verder werken.” 

77 reacties

 • Krikke van Mechelen

  5 maanden geleden
  Dat is tenminste eerlijk. Als je voelt dat je niet langer alles kunt geven, maak je zelf de keuze om op eigen niveau te gaan spelen. Op clubniveauis zeker en vast minder druk. Topsport is TOPsport en overal ter wereld gaat het er hard aan toe om dat niveau te handhaven en zeker om teamprestaties op te tillen. Kijk maar es naar de commentaar vanuit Parijs op Club Brugge gisteren : niet hard genoeg (!) Deze meiden hebben geluk dat er geen legerdienst was voor hen.. en zonder sociale media sech!
 • Dirk Van Brussel

  5 maanden geleden
  Coach moet respect afdwingen ? Dat kan alleen als hij respect toont. Het werkt nu eenmaal als het van beide kampen komt. En ja misschien zijn er sommigen die zo opgepept geraken…sommigen…niet iedereen. Een goede coach weet bij wie het pakt en bij wie niet,!
 • Kjell Van daele

  5 maanden geleden
  In vele andere landen is het nog erger z, enja sommige mensen hebben dat nodig om te kumnen presteren, men zou verschieten waar dit allemaal gebeurd
 • Linda Wellekens

  5 maanden geleden
  Waarom zitten dat soort mensen nog in de sport ? Ik vrees dat het overal hetzelfde liedje is: macht en geld.
 • sven bogaert

  5 maanden geleden
  Topsport is hard, daar moet je leren mee omgaan. Coach moet respect afdwingen!!
 1. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
  HLN Shop

  "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

  Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.