Jonathan Borlée moet zuurstof toegediend krijgen: Belgian Tornado per helikopter geëvacueerd naar Kathmandu

Meer sportDat het avontuur van de Belgian Tornados in Nepal niet bepaald een gezondheidswandeling is, blijkt vandaag andermaal. Nadat gisteren ex-wielrenster Rochelle Gilmore flink in de problemen kwam, was het vandaag Jonathan Borlée die het knap lastig had.

6 reacties

 • Marc Sierens

  1 jaar geleden
  Maar wie betaald dat allemaal,die familie leeft rijkelijk op de kosten van de atletiekbond en die bond haalt zijn geld ja via ons belastingen.
 • Luc Verhelle

  1 jaar geleden
  Twee evacuaties in een expeditie, niet echt het goede voorbeeld. Een goede voorbereiding en een goed geplande acclimatisatie kan dit waarschijnlijk voorkomen. Dit jaar trokken we (weer) die kant uit, onze tiende nacht was pas onze eerste boven de 4000 meter. Deze expeditie's vierde nacht (na aankomst in Phakding) was al boven de 4000 meter. #justsaying.
 • Luc Verhelle

  1 jaar geleden
  Deze tocht had gaf me nooit het idee dat het goed gepland was. In het omhoog gaan deden ze niet de gebruikelijke acclimatisatiestop in Namche Bazar, in het naar beneden gaan wel. Niet echt logisch. Twee mensen verliezen met ademhalingsproblemen, vader Borlée die het amper haalt. Een goede acclimatisatie kan dit voorkomen, maar nooit werden de geldende regels gevolgd.
 • Koen B.

  1 jaar geleden
  Duidelijk een geval van AMS. Niet te snel stijgen en rond de 3500 m een rustdag inbouwen. Net de Annapurna trek met zijtrek Tilicho meer en Poon Hill afgerond met mijn vader van 77 jaar. De trekbis zwaarder en een beetje hoger. Omwille van goede voorbereiding hebben we geen enkel probleem gehad.
 • Luc Verstraelen

  1 jaar geleden
  De Borlees zijn zonder twijfel top atleten.Ze zitten nu nog maar ruim boven de 5.000m. Hoedje af dus voor die bergbeklimmers die soms 2 maanden in een basiskamp op 5.000m zitten en dan geregeld naar 8.000m en hoger klimmen.Super atleten.
 1. Boonen in HLN Sportcast over voorbereiding Van Aert: “Je kunt op stage diep gaan, maar die typische piekjes in wedstrijden vallen moeilijk te simuleren”
  Play
  HLN Sportcast

  Boonen in HLN Sportcast over voorberei­ding Van Aert: “Je kunt op stage diep gaan, maar die typische piekjes in wedstrij­den vallen moeilijk te simuleren”

  5 maart
 2. Mignolet: "Ik raak de bal met de hand, ja. Maar de goal van Standard komt er ook na buitenspel"

  Mignolet: "Ik raak de bal met de hand, ja. Maar de goal van Standard komt er ook na buitenspel"