Fury en Usyk.
Volledig scherm
Fury en Usyk. © Action Images via Reuters

“Jij bent de volgende, Usyk. Ik begraaf je. Spleettand!”: Tyson Fury daagt meteen Oekraïner Usyk uit, al wacht wellicht eerst een elleboogoperatie

BoksenZo. Profzege nummer 33 is binnen voor WBC-titelverdediger Tyson Fury. Na tien ronden was zijn landgenoot Derek Chisora (technisch) uitgeteld en kon hij z’n beurs van 35 miljoen euro ophalen. What’s next voor de Gypsy King? Komt er eindelijk de clash met WBA, WBO and IBF-kampioen Oleksandr Usyk? Of gooit de oorlog in Oekraïn en een elleboogblessure bij Fury roet in het eten?

3 reacties

 • Dany Herman

  2 maanden geleden
  Usyk bokst wel een rapper tempo en neemt niet veel slagen benieuwd hoe dit zou aflopen
 • Francis Denayer

  2 maanden geleden
  Begin er maar tegen.
 • vangeel guido

  2 maanden geleden
  Klasse.
 1. Maaseik blijft stevig op tweede plek na show van Reggers
  LOTTO VOLLEY LEAGUE

  Maaseik blijft stevig op tweede plek na show van Reggers

  De Limburgers hebben zich in eigen zaal niet laten verrassen door Menen dat geen beroep kon doen op opposite Lou Kindt. Hij sukkelt met de schouder en werd vervangen door Dermaux. Maaseik deed het met de nieuwe Zwitser Baghdady op de hoek en die liet bij momenten fraaie dingen zien tegen een aanvankelijk ontstellend zwak Menen dat er aanvallend niets van bakte: Vanneste 2 op 7, Hänninen 3 op 10 en Dermaux 1 op 11. Depestele zag zijn troepen scherper aan de tweede set starten en dat leverde zelfs een setbal op. Dermaux –zich nochtans goed herpakt- miste eerst zijn opslag en mepte de volgende aanval buiten. Reggers maakte de set uit met een staalharde ace. De bezoekers -met de ingevallen Capet- liepen weer uit in de derde beurt en dit keer lieten ze hun Limburgse prooi niet meer los. Opvallend: setter Van Hoyweghen scoorde in de slotfase drie punten. Menen haalde in set vier nog eens alles uit de tank. Na de 15-15 duwde Maaseik -met voorop een ontketende Reggers- stevig door. De jonge Red Dragons zou 31 punten scoren: 27 aanvallen, 3 bloks en 1 ace.