Yuliya Levchenko (links) kon maar weinig begrip opbrengen voor de open brief van concurrente Marija Lasitskene (rechts).
Volledig scherm
Yuliya Levchenko (links) kon maar weinig begrip opbrengen voor de open brief van concurrente Marija Lasitskene (rechts). © Instagram/AFP

“Je creëert een nieuwe oorlog”: olympisch kampioene uit Rusland haalt uit naar IOC-baas Bach, maar krijgt snoeiharde repliek van Oekraïense concurrente

AtletiekMarija Lasitskene, de Russische olympisch kampioen in het hoogspringen, vindt dat voorzitter Thomas Bach van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) “een nieuwe oorlog” creëert met zijn aanpak van Russische sporters. Dat schrijft ze in een open brief op sociale media, maar daar werd ze al gauw van repliek gediend door Yuliya Levchenko, één van haar Oekraïense concurrentes.

22 reacties

 • stefan nimmegeers

  3 maanden geleden
  Een prachtige repliek van Levchenko. Waar zijn die Russische atleten die deze waanzin veroordelen?
 • Sam Bedfort

  3 maanden geleden
  Atleten hebben niets te maken met de oorlog die enkele politici willen voeren.
 • Gino Denil

  3 maanden geleden
  Zwijgen is eigenlijk collaboreren met het regime van Poetin. Als ze de moed had om zich uit te spreken tegen de oorlog dan zou de Russische een punt hebben. Maar dan werd ze waarschijnlijk ook nooit meer geselecteerd. Die Russische atleten zitten dus eigenlijk tussen een hamer en aambeeld. En kunnen niets goed doen. Men zou moeten toelaten dat ze meedoen onder een neutrale status, zonder voor Rusland uit te komen. Dat op zich is dan al een vorm van protest als ze instemmen.
 • christian demeester

  3 maanden geleden
  Ze zouden alle Russen moeten verbieden om Europa nog binnen te komen. Dan zouden ze tenminste weten wat hun regering doet.
 • Maartje Nieuwboter

  4 maanden geleden
  Wie meent Lasitskene te moeten verdedigen : ze is militair, rang kapitein (sinds 2019) in het Russische leger en uitgesproken pro- Poetin. Ik zou begrip hebben voor haar standpunt mocht ze waarlijk neutraal zijn. Maar dat is ze dus heus niet.