Laurel Hubbard, de eerste transgender ooit op de Spelen, bracht er in Tokio niets van terecht.
Volledig scherm
PREMIUM
Laurel Hubbard, de eerste transgender ooit op de Spelen, bracht er in Tokio niets van terecht. © AP

IOC stelt nieuwe regels rond transgenders uit tot 2022: “We moeten uitmaken wat écht een onevenredig of onoverkomelijk voordeel is”

Olympische SpelenHet ziet er niet naar uit dat er heel snel eensluidende regels komen rond transgenders in de sport. Het IOC heeft een update van de huidige richtlijnen uitgesteld omdat er “heel tegenstrijdige meningen” zijn. Zeker tot aan de Winterspelen van 2022 blijft alles bij het oude.

5 reacties

 • Gunther Persoon

  1 jaar geleden
  Sorry maar met alle respect,er is en blijft altijd een DNA verschil dat voordelen oplevert,ofwel een aparte categorie genders of helemaal niets.mijn gedacht
 • Willy Scholaart

  1 jaar geleden
  Maak dan gewoon een transgender competitie het zal rap gedaan zijn als er vele geen platte prijs niet meer zullen winnen.
 • Kato De Cock

  1 jaar geleden
  Het zal niet anders kunnen om een eerlijke competitie te hebben. Anders stevenen we af op unisexwedstrijden, maar dan krijg je in vele sporten enkel mannen te zien.
 • Mario Roman

  1 jaar geleden
  Ze moeten daar geen comissie of onderzoekbureau voor oprichten, het is gewoon simpel. Ja transgender vrouwen die vroeger man waren hebben een groot voordeel en is competitievervalsing, maar dat gaan de WOKErs niet graag horen
 • stefan crama

  1 jaar geleden
  Ooit al 1 transgender die vroeger vrouw was zien uitkomen in de categorie mannen. Is dit niet het bewijs van competitievervalsing. Zorg gewoon voor een eigen categorie.
 1. “Jullie verdienen een celstraf”: Miami Dolphins laten quarterback Tagovailoa spelen na hersenschudding en het gaat grondig mis
  Play
  NFL

  “Jullie verdienen een celstraf”: Miami Dolphins laten quarter­back Tagovailoa spelen na hersen­schud­ding en het gaat grondig mis

  Beelden die je het liefst nooit ziet op een sportveld. De zege van de Cincinnati Bengals in de NFL tegen de Miami Dolphins werd overschaduwd door de akelige wijze waarop Tua Tagovailoa (24) zich verder bewoog nadat hij zwaar tegen de grond gewerkt werd door verdediger Josh Topuo. Met de vingers in schermpositie - een onvrijwillige reactie op een hoofdtrauma. Zeven minuten later werd hij na de eerste zorgen per brancard van het veld gedragen. Een neurospecialist kan de ogen niet geloven.