Michael Jordan en Scottie Pippen.
Volledig scherm
Michael Jordan en Scottie Pippen. © AP

“Ik was een attribuut”: ex-ploegmaat is woest om Michael Jordans zelfverheerlijking in ‘The Last Dance’

NBA“Neerbuigender kon niet, zelfs had hij het geprobeerd.” Loeiharde kritiek aan het adres van Michael Jordan. Getekend: Scottie Pippen. Het Chicago Bulls-icoon, dat aan de zijde van Jordan zes NBA-titels won, is niet te spreken over de manier waarop hij en zijn ex-ploegmaats in de immens populaire docuserie ‘The Last Dance’ worden afgebeeld. “Ik was maar een attribuut.” 

8 reacties

 • Michael Dubois

  1 maand geleden
  Tja..... het ging toch ook om de persoon Michael Jordan zelf en niet om de Chicago Bulls, ik ben super fan van beide en ben er mee opgegroeid. Top team was dat en Jordan was en still is the best ball player ever.
 • Nick Mees

  3 maanden geleden
  Ik denk dat Scottie de documentaire nogmaals moet bekijken. Ik vond het allesbehalve ‘zelfverheerlijking’ van Jordan. Eerder een rauwe, realistische inkijk bij de Bulls, van de zoektocht naar een sterk team, naar de uiteindelijke, onoverwinnelijke ploeg tot zelfs het einde van dat fantastische tijdperk. Het imago van de beste aller tijden was bijwijlen zelfs allesbehalve positief. Het viel trouwens enorm op dat Pippen zelf niet zo hoog opliep met de club en zijn medespelers.
 • Marcel De Maesschalck

  3 maanden geleden
  Ja, als je alleen op titels afgaat is een zekere Mbenga dus een betere speler dan Karl Malone en Joe Stockton, want hij heeft dankzij één van de allergrootsten ook 2 titels gekregen.
 • Patrick Tielemans

  3 maanden geleden
  Pippen was een schitterende speler. Een generaal die alles verzette om Jordan vrijheid te geven. Afdekken, assists, de gaten dichtlopen. Een werkpaard. Jordan was meer een showplayer. Maar wel de beste ooit. Met het Dream Team op de OS hebben ze ook iedereen platgespeeld. Ze waren natuurlijk allemaal in het zog van MJ. De frustratie valt te begrijpen.
 • Johan Herings

  3 maanden geleden
  In de jaren 1990-2000 behaalde Robert Horry 7 titels. Stats zeggen niet alles, maar ringen ook niet hè. Er zijn trouwens superstars die ringen verdienden, maar geen omkadering hadden zoals bij de Bulls. Karl Malone bvb. MJ is natuurlijk een van de grootste sterren die de NBA gekend heeft en ooit zal kennen, maar respect voor de teammates die dat mee gerealiseerd hebben is ook op zijn plaats. Je kan het verschil maken, maar een titel win je nooit alleen.
 1. RECENSIE. ‘Somebody Somewhere’: “Niet om van te schaterlachen, wel om van te glimlachen”
  TV

  RECENSIE. ‘Somebody Somewhere’: “Niet om van te schaterla­chen, wel om van te glimlachen”

  Het ene moment zit u in de middelbare school en ligt de wereld voor u open, het andere bent u de veertig voorbij en hebt u de ene onvervulde droom na de andere tegenslag opgestapeld. Comédienne Bridget Everett kan erover meespreken. In ‘Somebody Somewhere’, te bekijken op Streamz, speelt ze de hoofdrol in een verhaal gebaseerd op haar eigen zoektocht naar vriendschap en vreugde in haar geboortestaat Kansas, waar wervelwinden thuis zijn. Of dit pretentieloze tussendoortje u ook van uw sokken kan blazen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.