Het incident.
Volledig scherm
Het incident. © Sky Sports Racing

“Ik voel me vreselijk”: Belgische jockey duwt met snelheid van 50 kilometer per uur collega van paard

Meer sportEen Belgische jockey heeft voor oproer gezorgd binnen de paardensport. Christophe Soumillon (41) duwde in een race in het Franse Saint-Cloud met een elleboog een concurrent van zijn paard. Die hield er als bij wonder geen blessures aan over. Soumillon, die een ban krijgt van twee maanden én zijn contract bij de renstal van de Aga Khan verloor, sloeg mea culpa: “Het was een verkeerde inschatting. Het spijt me verschrikkelijk.”

6 reacties

 • Maria Leten

  4 maanden geleden
  Niet opzettelijk? Wat een slecht persoon, gaat duidelijk opzij hangen om dan een fikse stoot uit te delen.
 • Nicolas Van Hoecke

  4 maanden geleden
  Niet met opzet...lijkt toch bedoeld.
 • Koen Maeyaert

  4 maanden geleden
  Met een zweep op het dier is daarentegen toegestaan...
 • Jean-Pierre Van Wetswinkel

  4 maanden geleden
  Gewoon niet normaal dat dieje gek nog op een paard mag zitten
 • Fons Heylen

  4 maanden geleden
  Zeer sterke duw voor ventjes van 50 kg
 1. VDK Gent kansloos tegen Budowlani Lódz
  Volleybal

  VDK Gent kansloos tegen Budowlani Lódz

  Het was niet de avond van VDK Gent. Daarvoor was de Poolse subtopper uit Lódz - met de Belgische middenspeelster Sobolska - in alle spelonderdelen te sterk. Na 7-10 in de openingsset werden de Gentse middenaanvalsters, normaal toch een sterk punt van de Belgische kampioenen, vastgezet. Coach Morand trachtte met wissels het tempo uit de wedstrijd te halen. Tevergeefs. In de tweede set kreeg sterkhouder Janssens op 18-22 een bal tegen het achterhoofd. Het moment waarop de thuisploeg schuchtere pogingen deed om terug te keren werd daardoor abrupt afgebroken. In de laatste set bleven de receptieproblemen zich opstapelen en vanuit de tegenaanval lukte er bij VDK ook maar weinig. De coach van de Poolse ploeg liet zelfs zijn reservespeelsters opdraven en kon het zich permitteren om zijn best scorende speelsters te vervangen. (WVM)
 1. Roeselare moet setje aan Gent laten
  LOTTO VOLLEY LEAGUE

  Roeselare moet setje aan Gent laten

  Gentcoach Van Huffel sleutelde aan zijn team en begon met Fischer, Doumbia en Brems in de basis. Bij Roeselare was Ahyi de opvallende naam tussen de lijnen. De ex-speler van Gent kende een moeilijke start met een offensieve 2 op 9. Bij Roeselare mochten ze zich gelukkig prijzen dat de tegenstander op aanvallend vlak niets voorstelde in het openingsspel. Het team geraakte in dat onderdeel maar aan 26%. Met zo’n cijfers kun je geen spelletje pakken. Dat gebeurde wel na de kampwissel omdat Gent met Fischer (7 op 10) en Vandecaveye (5 op 10) nu wel beter voor de dag kwam. Vanmedegael greep in de derde beurt in door Koukartsev in te brengen maar het was vooral een sterk middencompartiment dat de West-Vlamingen over de streep trok. Van Huffel gooide in het laatste spel met De Vries en Kjaer zijn aanvallende troeven op tafel. Beiden losten de verwachtingen in maar de Gentenaars kregen maar geen vat op het Roeselaarse midden., Tammearu liet zich op de hoeken gelden. De topscorer zou ook uitgeroepen worden tot man van de match.