BELGA
Volledig scherm
© BELGA

“Ik had het mezelf makkelijker kunnen maken”: wereldkampioen Wright kegelt Van den Bergh uit World Grand Prix na thriller van formaat

DartsDimitri Van den Bergh is er net niet in geslaagd zich te plaatsen voor de halve finales op de World Grand Prix. Onze landgenoot moest na een ware thriller het onderspit delven tegen de Schotse wereldkampioen Peter Wright. “Ik had het mezelf een stuk makkelijker kunnen maken door het vroeger af te werken, maar voor het publiek was dit een beter scenario”, grijnsde Wright achteraf.

6 reacties

 • Anthony Peeters

  6 maanden geleden
  2 de darts match dat ik gezien heb en deze regels waren wel top! Eindigen met dubbel en beginnen met dubbel.
 • Tamara Thys

  6 maanden geleden
  Telkens ie tegen Wright moet spelen, zie je voor de match al in Dimi zijn blik; dat ie bang is. Best een mental coach aanschaffen
 • Alain De bois

  6 maanden geleden
  Blijkbaar is het altijd de stress die dimi breekt . Speelt supergoed maar net niet goed genoeg op de beslissende momenten . Gaat altijd net niet . En das verschil met de wereldtop.
 • franky verbeke

  6 maanden geleden
  Goed gespeeld Dimi, doe maar zo verder je tijd komt nog.
 • Patrick Herie

  6 maanden geleden
  En nu hopelijk mvg winnen
 1. Topatleet schrijft positieve epotest toe aan coronavaccinatie, maar valt al snel door de mand

  Topatleet schrijft positieve epotest toe aan coronavac­ci­na­tie, maar valt al snel door de mand

  Zane Robertson (33), een topatleet uit Nieuw-Zeeland met records op de halve marathon en marathon, is zwaar door de mand gevallen toen hij een positieve epotest weet aan een coronavaccinatie in Kenia. De leugen van Robertson, nog aanwezig op de Spelen van Tokio, werd al snel ontmaskerd. Het sporttribunaal schorste hem voor acht jaar, meteen het einde van zijn carrière. Nu het hele verhaal naar buiten komt, kan Robertson met zijn staart tussen de benen niet anders dan toegeven dat hij zich bewust had vergrepen aan verboden middelen.
 2. Nina Pinzarrone (16) staat twee maanden na straffe vijfde plaats bij EK-debuut voor haar eerste WK: “Op het EK schaatste ik maar aan 70 procent”
  PREMIUM
  KUNSTSCHAATSEN
  2

  Nina Pinzarrone (16) staat twee maanden na straffe vijfde plaats bij EK-debuut voor haar eerste WK: “Op het EK schaatste ik maar aan 70 procent”

  Geen enkele Belg maakte ooit een beter EK-debuut dan Nina Pinzarrone twee maanden terug in Finland en nu is de 16-jarige Brusselse ook aan haar vuurdoop toe bij de seniors op het WK kunstschaatsen in Japan. Met welke ambitie? “Een betere score halen dan op het EK.” Maak kennis met het jonge talentje dat voorlopig nog in de schaduw rijdt van Loena Hendrickx, maar staat te popelen om zelf op de voorgrond te treden. “Hopelijk kent de jury intussen mijn naam een beetje.”