Thomas Van der Plaetsen moest opgeven op de Spelen in Tokio.
Volledig scherm
PREMIUM
Thomas Van der Plaetsen moest opgeven op de Spelen in Tokio. © BELGA

“Ik ben aan een periode in mijn carrière toe dat ik alles moet beginnen wikken en wegen”: tienkamper Thomas Van der Plaetsen geeft deelname aan WK 2022 niet op

AtletiekWat voor Thomas Van der Plaetsen de apotheose van z’n carrière moest worden, draaide uit op een regelrechte nachtmerrie. Op de Spelen in Tokio knapten bij het verspringen de hamstrings van zijn rechterbeen. De 31-jarige tienkamper moest het olympische toneel in een rolstoel verlaten. Na zes maanden revalideren is Van der Plaetsen klaar om te praten. Over die ongelukkige dag en over zijn toekomst: “De liefde voor de sport is er nog maar ze kreeg wel een deuk.”

0 reacties

 1. Eerst schouderoperatie, nadien allicht titelkamp in de zomer voor Jan Quaeyhaegens na alweer een knock-out: “Bewezen dat ik hier thuishoor”
  3

  Eerst schouder­ope­ra­tie, nadien allicht titelkamp in de zomer voor Jan Quaeyhae­gens na alweer een knock-out: “Bewezen dat ik hier thuishoor”

  Wie stopt Jan Quaeyhaegens op weg naar de titel bij de lichtgewichten voor Cage Warriors? Alvast niet Alberto Ciardo (25). Als de Antwerpenaar (30) zot gevaarlijke knieën heeft, zoals hij eind vorig jaar tegen da Silva bewees, wat dan gezegd van zijn ellebogen? Na een tiental ware ‘Q Bombs’ blies de arme Italiaan gisteravond de aftocht via technische knock-out (TKO). “Op naar de titel, ik heb bewezen dat ik er klaar voor ben”, vertelde Quaeyhaegens achteraf. Alleen volgt er wel eerst een schouderoperatie, om in de zomer vervolgens voor die felbegeerde belt te kunnen kampen.
 1. Een grote batterij moet je minder snel vervangen: zo kies je een e-bike op jouw maat
  HLN Shop

  Een grote batterij moet je minder snel vervangen: zo kies je een e-bike op jouw maat

  De e-bike is hét ideale vervoermiddel voor velen: met een elektrische fiets omzeil je immers hoge brandstofprijzen enerzijds en overbrug je vlot lange afstanden anderzijds. Zo'n toestel is bovendien maar liefst 50 keer minder belastend voor het milieu dan een auto. Maar hoe pik je jouw ultieme exemplaar uit het erg ruime aanbod? HLN Shop helpt je - letterlijk en figuurlijk - op weg in vier handige punten.