De IAAF beschouwt de studie als steun in de rug voor haar omstreden testosteronmaatregel, waarvan met name de Zuid-Afrikaanse topatlete Caster Semenya de dupe was.
Volledig scherm
De IAAF beschouwt de studie als steun in de rug voor haar omstreden testosteronmaatregel, waarvan met name de Zuid-Afrikaanse topatlete Caster Semenya de dupe was. © AP

IAAF vindt testosteronbewijs in nieuwe studie

Meer sportUit recent Zweeds onderzoek komt naar voren dat vrouwen met een hoger testosterongehalte fysiek voordeel hebben bij het lopen. Ze houden het langer vol en hebben meer spiermassa, blijkt uit de studie van het Karolinska Instituut dat is gepubliceerd in het British Journal of Sports Medicine. De Internationale Atletiekfederatie (IAAF) beschouwt de studie als steun in de rug voor haar omstreden testosteronmaatregel, waarvan de Zuid-Afrikaanse topatlete Caster Semenya de dupe was.

3 reacties

 • jean driesen

  1 jaar geleden
  atleten, mannen en vrouwen, die van nature een hoger VO2max. hebben dan hun concurrenten hebben ook een groter uithoudingsvermogen: moeten zij ook uit de competities verwijderd worden? Wat gaat er dan nog overschieten in de "topsport"?
 • Frederik Naert

  1 jaar geleden
  Dat spreekt nogal voor zich dat ze er voordeel uithaalt. Ze moeten haar titels afnemen want zo is het wel heel gemakkelijk.
 • Marcus Camps

  1 jaar geleden
  Amai, daar hebben ze precies lang over nagedacht ...
 1. Amateurbeelden tonen hoe Van der Poel als een raket omhoog vloog, Alaphilippe: “En ik dacht dat ik snel reed”
  Play
  Wielrennen
  37

  Amateur­beel­den tonen hoe Van der Poel als een raket omhoog vloog, Alaphilip­pe: “En ik dacht dat ik snel reed”

  7 maart
 2. Van Aert: "Inhoud is er, maar ik mis nog wat scherpte"
  Play

  Van Aert: "Inhoud is er, maar ik mis nog wat scherpte"