BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Hoe Team Belgium z’n olympische atleten naar glorie begeleidt. Deel 3: de dokter: “In Tokio grepen we door blessures naast twee olympische medailles”

OLYMPISCHE SPELENIn topsport zijn het de details die tellen, die het verschil kunnen maken tussen wel of geen (gouden) medaille. En dus zet het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) meer dan ooit in op de omkadering van z’n atleten. Tijdens de stage in Belek spraken we met de experten die elk hun steentje bijdragen in de successen, zoals hoofdarts Johan Bellemans: “Je moet niet alleen bereid zijn om voor de kampioenen te zorgen, maar ook voor de mindere goden.”

0 reacties

 1. KIJK. Belgische MMA-vechter Jan Quaeyhaegens pakt uit met straffe KO en zet stap richting UFC: “Ik heb zot gevaarlijke knieën”
  Play
  MMA
  4

  KIJK. Belgische MMA-vech­ter Jan Quaeyhae­gens pakt uit met straffe KO en zet stap richting UFC: “Ik heb zot gevaarlij­ke knieën”

  Geweldig moment voor de Belgische vechtsport zondag in de Londense BT Studios tijdens Cage Warriors 147. Na nauwelijks 25 seconden al ziet Jan Quaeyhaegens (29) zijn wedstrijdplan werkelijkheid worden. Een vliegende kniestoot recht in het gezicht van de Braziliaan Erick Da Silva die knock-out gaat. “Ik heb zot gevaarlijke knieën”, zegt ‘Q-Bomb’, die nu voor de titel bij de lichtgewichten wil gaan om zo door te stoten tot het felbegeerde UFC, de Champions League van het Mixed Martial Arts. Kenner en Pickx+-commentator Sverre Denis is een believer. “Alles valt in de juiste plooi voor Jan. ik geloof in zijn plan.”
 1. Wijgmaal geniet maar verliest van vicekampioen Menen
  VOLLEYBAL - Beker van België

  Wijgmaal geniet maar verliest van vicekampi­oen Menen

  De match van het jaar voor Wijgemaal, de tweedenationaler (derde klasse) die de Belgische vicekampioen op bezoek kreeg. Een club die wel in een malaise verkeert na een desastreuze competitiestart met 0 op 12. Maar de troepen van coach Depestele hadden alles op de Beker gezet en waren op hun hoede voor de Leuvense verplaatsing naar de ploeg in vorm. Een volle zaal, veel ambiance en op het terrein niets dan vechtlust. Het bracht Wijgmaal zowaar terug op gelijke hoogte na een 1-4-achterstand. Maar veel meer illusies hoefde de thuisploeg zich niet te maken. Het klasseverschil tussen beide clubs was gewoon te groot. De bezoekers zetten ook in het tweede bedrijf de toon met 0-4 en 8-16 als tussenspurtjes. Ondertussen vierden de Wijgmaalse spelers en supporters elk punt als een overwinning. Ze genoten duidelijk van hun historisch bekerparcours. Depestele sloeg dan aan het wisselen en het dwong hem bij 19-24 zelfs nog tot een time-out. Vanneste bleef nadien koelbloedig. In het slotspel verraste Wijgmaal tot 14-14. Menen dicteerde nadien weer de wet. Die van Wijgmaal bleven desondanks maar zingen en feesten. Een overwinning voor Menen maar zeker ook voor het volleybal. (MPM)
 2. Meense vechtlust wordt niet beloond tegen Europese titelverdediger
  VOLLEYBAL - CHAMPIONS LEAGUE

  Meense vechtlust wordt niet beloond tegen Europese titelverde­di­ger

  Het éénrichtingsverkeer kwam vanuit Polen. De titelverdediger duwde Depestele al snel in een time-out: 3-8. Menen reageerde met een paar rake blocks via kapitein Sinnesael maar dat volstond niet om Kedzierzyn te doen wankelen. Dat gebeurde wel na de kampwissel wanneer Capet de 11-9 op de bordjes blokte. De Tomabelhal meteen in lichterlaaie maar de Polen bleven wel koelbloedig. Na de 18-18 moest Menen lossen. De thuisploeg van slag zou je denken maar er zat nog genoeg energie in de Meense tank om ook in set drie opnieuw voor weerwerk te zorgen: 7-6 en 10-10, vooral via het middencompartiment. Daarna kwam het klasseverschil weer bovendrijven. (MPM)