Rustam Serbiev (r) met Khabib Nurmagomedov.
Volledig scherm
Rustam Serbiev (r) met Khabib Nurmagomedov. © instagram rustam.serbiev

Het ‘kleine broertje’ van wereldtopper Khabib is een halve Gentenaar: “Ik wil België titel bezorgen in UFC”

MMARustam Serbiev is de naam. Als jongen van elf samen met zijn moeder en twee broers het politiek onrustige Tsjetsjenië ontvlucht, in Merelbeke een nieuwe thuis gevonden. Al is zijn thuis, in niet-coronatijden, tegenwoordig het Californische San Jose. Op zijn 22ste de grote MMA-droom najagend. De eerste en zelfs nog ongeslagen Belg in AKA (American Kickboxing Academy). Op weg richting het UFC, waarin hij als de ‘kleine broer van Khabib Nurmagomedov’ België op de kaart wil zetten. Als dank voor de manier waarop ons land en zijn Gentse klasgenoten in het bijzonder hem ontvangen hebben. Serbiev: “Ik hoop dat jullie straks trots zijn op mij.”

7 reacties

 • peter vermaelen

  1 jaar geleden
  En vrijdag in amper 19sec KO geslagen. Deze gast moet nog alles bewijzen. Over 5 jaar zullen we nog eens praten om te zien hoever hij staat.
 • Moreno Tecchio

  1 jaar geleden
  Halve gentenaar , ah ja dan zijt ge idd ook ne Belg pfffff . Ben benieuwd of hij de Belgische vlag mee in het octagon neemt of de checheense vlag ?
 • Dirk Keerman

  1 jaar geleden
  Oprechte kerel!! Succes verder.
 • Nick van den Weghe

  1 jaar geleden
  Cindy dandois heeft ook in ufc gevochten ...
 • Davy Leus

  1 jaar geleden
  Coole kerel, veel respect
 1. Simone Biles en Sunisa Lee giechelen om vraag over Derwael van onze man ter plaatse: “Dan zal je toch gewoon naar de show moeten komen kijken”
  Olympische Spelen
  1

  Simone Biles en Sunisa Lee giechelen om vraag over Derwael van onze man ter plaatse: “Dan zal je toch gewoon naar de show moeten komen kijken”

  De olympische brugfinale belooft vuurwerk, met twee toppers Sunisa Lee en Nina Derwael die elkaar waard zijn voor het goud. Op het persmoment van Team USA na de teamfinale waarin Amerika als tweede achter Rusland eindigde, wilden we Lee even vragen hoe ze die rivaliteit zondag inschat. “Nina is op de brug zeker een van de voornaamste concurrenten”, aldus Lee. “Maar ik denk niet dat er veel rivaliteit mee gemoeid is. Op het einde van de dag hangt het ervan af wie die dag het beste op de brug turnt.”