AP
Volledig scherm
© AP

“Het beste gevoel ooit”: Stoffel Vandoorne kroont zich tot wereldkampioen Formule E

Formule EGisteren lukte het nog niet, vandaag wel. Stoffel Vandoorne (Mercedes) is de nieuwe wereldkampioen Formule E. Op het circuit van Seoul (Zuid-Korea) stelde onze landgenoot met een tweede plaats de eindzege veilig. Zijn Nieuw-Zeelandse concurrent Mitch Evans werd pas zevende. Vandoorne won dit seizoen maar één ePrix - wel de meest prestigieuze in Monaco - maar toonde zich bijzonder regelmatig. Amper één keer finishte hij buiten de top tien (11e in Mexico). Acht keer stond de West-Vlaming op het podium.

48 reacties

 • Henk Juwet

  6 maanden geleden
  Met gelijke wapens strijden en dan de winnaar zijn dan ben je gewoon de beste dit is niet zoals in de f1 waar de beste wagen wint
 • willem sliggers

  6 maanden geleden
  Knappe prestatie die spijtig genoeg niet op waarde word geschat . Met een degelijke auto in de F1 zou je ook monden doen openvallen.
 • Leen Labis

  6 maanden geleden
  Er zijn hier heel veel kenners aan het woord die waarschijnlijk de moeite niet hebben gedaan om Stoffel het ganse seizoen te volgen en die mijn inziens niet kunnen oordelen wat Stoffel zijn capaciteiten zijn.
 • Meert Dominique

  6 maanden geleden
  In F1 maakt de wagen 90% van het resultaat, in Formule E maakt is de piloot voor 90% verantwoordelijk voor het resultaat. Natuurlijk minder $$$, bling bling en glamour en dat maakt duidelijk hier het verschil voor velen. F1 is nep en nutteloos, Formule E kan misschien iets bijbrengen voor de gewone wagens.
 • Frank Vermeer

  6 maanden geleden
  Stoffel is gewogen en veel te licht bevonden voor de F1, daarom rijdt hij in de Formule E. Dit is nu eenmaal een nikszeggende raceklasse waar je naartoe gaat als je het elders niet redt. Anders was hij wel naar de Indy cars gegaan in Amerika. Goede coureur maar simpelweg niet goed genoeg.
 1. CEV Challenge Cup: Asterix Avo - CSM Lugoj 2-3
  Volleybal

  CEV Challenge Cup: Asterix Avo - CSM Lugoj 2-3

  In de openingsset schommelde het scoreverloop voortdurend heen en weer. Op een 20-23 stand bracht Nova Marring met rake services Asterix Avo op voorsprong. De setbal keilde ze echter in het net en ook de beslissende smash kon ze niet verzilveren. In de tweede set reageerde de thuisploeg kordaat en in een ruk ging het naar 17-11. De dubbele wissel bij de Roemenen gaf niet de gewenste oplossing. In de derde set werden de scoringskansen onvoldoende benut. In de periode, toen het van 8-5 naar 8-10 ging, was er te weinig doeltreffendheid bij het rood-witte team. Asterix Avo herpakte zich in de vierde set. De service liep vlotter bij de thuisploeg en daar had Lugoj behoorlijk veel problemen mee. In de tiebreak kwam Asterix Avo nog flink terug na een 7-10 tussenstand. De scheidsrechter maakte dan maar zelf een einde aan dit spannend duel met een erg betwistbare beslissing. Met deze uitslag behoudt Asterix Avo - mits wat meer efficiëntie - behoorlijk wat kansen om volgende week door te stoten in de Challenge Cup. (WVM)
 2. KIJK. Poppen serieus aan het dansen in Cleveland-Memphis nadat Brooks Mitchell stamp in het kruis verkoopt
  NBA

  KIJK. Poppen serieus aan het dansen in Cleveland-Memphis nadat Brooks Mitchell stamp in het kruis verkoopt

  Giannis Antetokounmpo was donderdag de absolute uitblinker bij Milwaukee in de NBA. De Bucks haalden het nipt met 106-105 van de LA Clippers. Antetokounmpo liet liefst 54 punten (en 19 rebounds) optekenen. Hij bleef een punt verwijderd van zijn persoonlijk record, dat hij begin dit jaar neerzette tegen de Washington Wizards. De Lakers dankten intussen Anthony Davis (31 ptn) en LeBron James (26 ptn) na de 111-112 zege bij Indiana. James nadert het puntenrecord aller tijden van Kareem Abdul-Jabbar (38.387). Hij heeft nog 63 punten nodig om het record te verbreken. In Cleveland-Memphis ging het dan weer grondig mis.