BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Helemaal weg van 3x3 basketbal? WK strijkt volgend jaar neer in Antwerpen

Meer sportEen vierde plaats is dan wel de meest ondankbare, de Belgian Lions 3x3 hebben er heel wat fans bij. Voor de Olympische Spelen nog haast onbekend, nu een sport dat gretig over de tongen gaat. Helemaal verkocht? In de zomer van 2022 wordt Antwerpen het decor van het wereldkampioenschap. 

4 reacties

 • urbain celis

  2 weken geleden
  ik hoop erbij te zijn
 • Kurt Decloedt

  2 maanden geleden
  Wie geen fan is, kijkt gewoon niet.
 • wim Goossens

  2 maanden geleden
  Rudy, dit is de sport die op pleintjes gespeeld wordt door jongeren ... Waarom zou dit dan geen sport zijn volgens de olympische gedachte ?
 • Rudy Claes

  2 maanden geleden
  Trekt op.niks. Zo kunnen ze nog honderden nieuwe disciplines uitvinden. Ping pong met rolschaatsen, boxen met blinddoek of de 100 meter vlinderslag met hindernissen.
 1. Liam Everts (17) maakt debuut in WK-klasse met vader Stefan als trainer: “Ooit word jij wereldkampioen” - “Maar geen tien keer zoals jij, da’s belachelijk veel”
  PREMIUM
  Motorcross
  8

  Liam Everts (17) maakt debuut in WK-klasse met vader Stefan als trainer: “Ooit word jij wereldkam­pi­oen” - “Maar geen tien keer zoals jij, da’s belache­lijk veel”

  Zo vader, zo zoon. Vijftien jaar na het afscheid van Stefan Everts (48), is Liam Everts (17) zondag aan zijn debuut in de WK-klasse toe. Op Sardinië rijdt hij voor het eerst mee in de MX2. “Het doel is om wereldkampioen te worden. Het zal niet voor dit jaar zijn, of het jaar erop, maar misschien erna... Als ik elk jaar verbeter, dan komt dat wel vanzelf.” Zeker met een legende als trainer.
 2. Wout van Aert en Remco Evenepoel maken fans blij en blikken vooruit op WK-tijdrit: “We zullen ons niet vergalopperen”
  Play
  WK Wielrennen
  48

  Wout van Aert en Remco Evenepoel maken fans blij en blikken vooruit op WK-tijd­rit: “We zullen ons niet vergaloppe­ren”

  Gisteren nog op verkenning in het Leuvense, vandaag alweer in Brugge. Wout van Aert verzamelt in aanloop naar de tijdrit op het WK wielrennen met de Belgische ploeg in Brugge. Samen met Remco Evenepoel stond hij vandaag na de ochtendtraining de verzamelde pers te woord. “Ik heb me specifieker voorbereid op de weg, dan op de tijdrit. Soms moet je keuzes maken.”