Medina Spirit legde na de race een positieve dopingtest af.
Volledig scherm
Medina Spirit legde na de race een positieve dopingtest af. © AP

Hallucinant schandaal rond ‘spannendste 2 sportminuten van het jaar’ in VS: winnend toppaard blijkt gedopeerd

Meer sportOphef in de Verenigde Staten. Het paard dat de Kentucky Derby - één van bekendste paardenraces ter wereld - won, legde een positieve dopingtest af. Ondertussen houdt de trainer van het toppaard vol dat er niet is valsgespeeld.

2 reacties

 • patrick de bock

  1 maand geleden
  Gesjoemeld wordt er overal waar er veel geld mee gemoeid is,
 • Guy Malfait

  1 maand geleden
  Het is al de vijfde keer in een jaar dat Baffert betrapt wordt. Prachtige sport, maar er is wel degelijk een probleem in de VS. In UK, Frankrijk, Ierland, Duitsland zijn er veel minder dopinggevallen.
 1. Red Lions treffen dit weekend Spanje en Engeland op EK hockey: “Alles in teken van Tokio, maar we gaan wel voor goud”
  EK Hockey

  Red Lions treffen dit weekend Spanje en Engeland op EK hockey: “Alles in teken van Tokio, maar we gaan wel voor goud”

  De Red Lions kunnen op het EK in Amstelveen na het openingsweekeinde mogelijk al op beide oren slapen wat betreft de plek in halve finale. Met zaterdag een match tegen Spanje (FIH 9) en zondag tegen Engeland (FIH 6) starten onze hockeymannen immers meteen tegen de twee grootste concurrenten uit poule A. Dinsdag wacht enkel nog een ontspannen tussendoortje tegen het veel zwakkere Rusland (FIH 22). “Die openingsmatch tegen Spanje is voor ons zeer belangrijk”, aldus Alexander Hendrickx. “Bij winst zetten we een fikse stap richting halve finale.”