BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Geplaatste Yellow Tigers winnen ook laatste groepsduel tegen Kameroen op het WK volleybal

WK volleybalDe Yellow Tigers hebben in hun laatste groepswedstrijd op het WK volleybal voor vrouwen een 3-0 overwinning geboekt tegen Kameroen. De setstanden in het Nederlandse Arnhem waren 25-8, 25-19 en 25-14. De Belgische vrouwen waren vooraf al zeker van hun plaats in de tweede ronde.

3 reacties

 • Patrick Huwel

  2 maanden geleden
  Zo goed hebben ze tegen Kameroen niet gepresteerd.
 • karel daneels

  2 maanden geleden
  Wat een prestatie chapeaux ben fan
 • philippe schotte

  2 maanden geleden
  Geweldige prestaties daar in Nederland , doe zo voort dames !!!
 1. Onherkenbare Belgian Lions kansloos onderuit tegen Turkije
  Basketbal

  Onherkenba­re Belgian Lions kansloos onderuit tegen Turkije

  Kansloos verlies voor de Belgian Lions in deze WK-kwalificatiepartij. Al in het openingskwart uitgeteld: van 0-6 naar 20-8. En later 39-20. De Lions waren onherkenbaar. Te weinig geloof en defensieve felheid, te weinig offensieve wapens, te weinig collectief. Alleen Ismaël Bako ontsnapte aan de malaise. Hij telde halfweg (43-27 ruststand) 12 punten uit een feilloze 5 op 5 afwerking. Zijn teammaats combineerden toen voor … 5 op 25! Geen driepuntkracht (2/11), geen transitiespel.
 2. Delfine Persoon krijgt bokszege in Dubai niet toegekend wegens ongeoorloofde slag: uitdaagster zat in eerste ronde al op de knieën
  Play
  BOKSEN
  14

  Delfine Persoon krijgt bokszege in Dubai niet toegekend wegens ongeoor­loof­de slag: uitdaag­ster zat in eerste ronde al op de knieën

  De zege was binnen vanavond in Dubai voor Delfine Persoon maar dan ging de 37-jarige bokser stomweg in de fout: ze deelde haar uitdaagster Ikram Kerwat, die in de eerste ronde al op de knieën zat, nog een ongeoorloofde slag toe. De West-Vlaamse riskeerde zo een diskwalificatie maar kreeg een ‘no contest’ toegekend. Haar kansen om voor een WBC-titel te vechten blijven dus intact.
 3. Wijgmaal geniet maar verliest van vicekampioen Menen
  VOLLEYBAL - Beker van België

  Wijgmaal geniet maar verliest van vicekampi­oen Menen

  De match van het jaar voor Wijgemaal, de tweedenationaler (derde klasse) die de Belgische vicekampioen op bezoek kreeg. Een club die wel in een malaise verkeert na een desastreuze competitiestart met 0 op 12. Maar de troepen van coach Depestele hadden alles op de Beker gezet en waren op hun hoede voor de Leuvense verplaatsing naar de ploeg in vorm. Een volle zaal, veel ambiance en op het terrein niets dan vechtlust. Het bracht Wijgmaal zowaar terug op gelijke hoogte na een 1-4-achterstand. Maar veel meer illusies hoefde de thuisploeg zich niet te maken. Het klasseverschil tussen beide clubs was gewoon te groot. De bezoekers zetten ook in het tweede bedrijf de toon met 0-4 en 8-16 als tussenspurtjes. Ondertussen vierden de Wijgmaalse spelers en supporters elk punt als een overwinning. Ze genoten duidelijk van hun historisch bekerparcours. Depestele sloeg dan aan het wisselen en het dwong hem bij 19-24 zelfs nog tot een time-out. Vanneste bleef nadien koelbloedig. In het slotspel verraste Wijgmaal tot 14-14. Menen dicteerde nadien weer de wet. Die van Wijgmaal bleven desondanks maar zingen en feesten. Een overwinning voor Menen maar zeker ook voor het volleybal. (MPM)