Loena Hendrickx.
Volledig scherm
PREMIUM
Loena Hendrickx. © BELGA

Geen Russinnen op het WK kunstschaatsen, da’s een unieke kans voor Loena Hendrickx: “Dit is een heel bijzondere situatie”

Meer sportEremetaal op het WK kunstchaatsen een verre droom voor Loena Hendrickx? Niet meer nu alle Russinnen hun deelname kunnen vergeten. “Toch betreuren we het uitsluiten van atleten.”

7 reacties

 • Dirk Van Brussel

  4 maanden geleden
  Kunnen winnen zeker
 • Toran Korshnah

  4 maanden geleden
  Het deelnemersveld is wat het is. Had ook graag Valieva aan het werk gezien maar tja...
 • Francois Troch

  4 maanden geleden
  Zo zou ik geen medaille willen winnen
 • Pieter Verhulst

  4 maanden geleden
  Ik denk niet dat zij nu blij is. Stel dat je eremetaal haalt mede met dankzij een oorlog met vele doden, wat doet dat mentaal met een mens ? Daar train je al die jaren niet voor. Dit artikel is bijgevolg een non-artikel.
 • Maurice Van der Leene

  4 maanden geleden
  Ik weet nu niet of dit wel slim is? Want als ik mij niet vergis zijn de meeste Russen tegen deze oorlog! Het zijn vermoedelijk niet de Russen hun oorlog maar Putin zijn oorlog maar die mensen zijn zelf al slachtoffer ze hadden vroeger al bijna niets en zullen nu nog minder hebben en zal je het Russische volk omdenduur tegen ons krijgen inplaats van met ons! We moeten aantonen dat Putin liegt tegen zijn bevolking!
 1. “Als ik mijn doodskist lig, zal dat met een glimlach op m’n gezicht zijn”: ex-atleten John Carlos en Tommie Smith over hun strijd tegen racisme 54 jaar na iconisch gebaar op olympisch podium
  PREMIUM
  Atletiek
  3

  “Als ik mijn doodskist lig, zal dat met een glimlach op m’n gezicht zijn”: ex-atleten John Carlos en Tommie Smith over hun strijd tegen racisme 54 jaar na iconisch gebaar op olympisch podium

  Een vuist in de lucht. Het hoofd gebogen. En zonder schoenen. Zo stonden spurters Tommie Smith en John Carlos in 1968 op het olympisch podium van Mexico. Het was hun stil protest tegen racisme en sociale onrechtvaardigheid, waar ze een hoge prijs voor betaalden. “We werden geschorst omdat we trouw zweerden aan gelijkheid.” Vandaag reikt de KU Leuven de twee iconische ex-atleten een eredoctoraat uit.
 2. Belgian Cats zeker van volgende ronde op WK 3x3: na moeizamere zege tegen Mongolië is nu Egypte speelbal van Vanloo & co
  Play
  3x3
  1

  Belgian Cats zeker van volgende ronde op WK 3x3: na moeizamere zege tegen Mongolië is nu Egypte speelbal van Vanloo & co

  De Belgian Cats zijn op het WK 3x3 in Antwerpen zeker van de volgende ronde. Na Mongolië (12-8) klopten ze ook Egypte met overtuigende 19-6-cijfers. Door het forfait van de Dominicaanse Republiek in hun groep is de achtste finale al zeker een feit. Ook een rechtstreeks ticket als groepswinnaar voor de kwartfinale is nog mogelijk. Vrijdag spelen de Cats om 17u30 tegen Polen.