Julie Allemand aan het werk in de WNBA.
Volledig scherm
Julie Allemand aan het werk in de WNBA. © AP

Geen bekroning na sterk debuutseizoen in de VS: Julie Allemand grijpt naast “Rookie of the year”

BasketbalJulie Allemand ziet haar debuutseizoen in de WNBA niet bekroond met een persoonlijke onderscheiding. De Luikse werd genoemd als kandidate voor de trofee van Rookie van het Jaar, maar die prijs gaat naar de Amerikaanse Crystal Dangerfield (Minnesota). A’ja Wilson (Las Vegas Aces) mag zich Speelster van het Jaar noemen.

 1. 31.000 ongemaskerde rugbyfans volgen duel tussen Nieuw-Zeeland en Australië na onderbreking van 7 maanden
  Meer sport

  31.000 ongemasker­de rugbyfans volgen duel tussen Nieuw-Zee­land en Australië na onderbre­king van 7 maanden

  Na een periode van zeven maanden zonder rugby is in Nieuw-Zeeland opnieuw een interland afgewerkt. De All Blacks ontvingen er de buren uit Australië. Het duel werd bijgewoond door 31.000 (!) dolenthousiaste supporters, die vrijwel allemaal ongemaskerd in de tribune zaten. Nieuw-Zeeland slaagde er onlangs in een tweede golf van de coronapandemie onder controle te krijgen.
 2. Internationaal Olympisch Comité verzekert: “Landen zullen niet geweerd worden van Olympische Spelen vanwege hoge coronacijfers”
  Olympische Spelen

  Internatio­naal Olympisch Comité verzekert: “Landen zullen niet geweerd worden van Olympische Spelen vanwege hoge coronacij­fers”

  Een land zal in zijn geheel niet van de Olympische Spelen in Tokio worden uitgesloten omdat het te veel coronabesmettingen telt. Dat bevestigde de voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité (IOC), Thomas Bach, woensdag in een gesprek op Instagram met de Duitse speerwerper Johannes Vetter. De Spelen werden vanwege de coronapandemie met een jaar uitgesteld tot volgende zomer (23 juli-8 augustus 2021).