Vital Heynen.
Volledig scherm
Vital Heynen. © AFP

Franse topvolleyballer beschuldigt Poolse bondscoach Vital Heynen van racisme, Limburger ontkent in alle talen: “Heb dat woord nog nooit gebruikt”

VolleybalIs er sprake van een racismerel in de volleybalwereld? Earvin N’Gapeth, een Franse sterspeler met roots in Kameroen, heeft Vital Heynen beschuldigd van racistische uitspraken. “Hij gebruikte het woord ‘neger’ tegen iemand met een donkere huidskleur.” Heynen, actief als bondscoach van Polen, ontkent op Twitter in alle talen.

1 reactie

 • Jozef vanden kieboom

  1 jaar geleden
  Tegenwoordig heel simpel om iemand te beschuldigen als ge zo na een nederlaag of winst moet uitpakken Ik vraag me soms af of het nooit eens andersom gebeurt Maar is zelf precies niet zo onschuldig
 1. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.
 2. “Na zilver op WK herkende ik mezelf niet meer door alle aandacht”: kunstschaatster Loena Hendrickx begint vandaag aan nieuw seizoen
  PREMIUM
  KUNSTSCHAATSEN
  1

  “Na zilver op WK herkende ik mezelf niet meer door alle aandacht”: kunst­schaat­ster Loena Hendrickx begint vandaag aan nieuw seizoen

  Na een jaar zonder weerga, met zilver op het WK als bekroning, neemt Loena Hendrickx vandaag de competitiedraad weer op. Tijdens de Nebelhorn Trophy zal de 22-jarige kunstschaatster de küren tonen waarmee ze in januari een gooi naar de Europese titel wil doen. “Het is heel gek om te zeggen maar dat goud zit in mijn hoofd.”