Vital Heynen.
Volledig scherm
Vital Heynen. © AFP

Franse topvolleyballer beschuldigt Poolse bondscoach Vital Heynen van racisme, Limburger ontkent in alle talen: “Heb dat woord nog nooit gebruikt”

VolleybalIs er sprake van een racismerel in de volleybalwereld? Earvin N’Gapeth, een Franse sterspeler met roots in Kameroen, heeft Vital Heynen beschuldigd van racistische uitspraken. “Hij gebruikte het woord ‘neger’ tegen iemand met een donkere huidskleur.” Heynen, actief als bondscoach van Polen, ontkent op Twitter in alle talen.

1 reactie

 • Jozef vanden kieboom

  3 maanden geleden
  Tegenwoordig heel simpel om iemand te beschuldigen als ge zo na een nederlaag of winst moet uitpakken Ik vraag me soms af of het nooit eens andersom gebeurt Maar is zelf precies niet zo onschuldig
 1. Wout van Aert en Remco Evenepoel maken fans blij en blikken vooruit op WK-tijdrit: “We zullen ons niet vergalopperen”
  Play
  WK Wielrennen
  48

  Wout van Aert en Remco Evenepoel maken fans blij en blikken vooruit op WK-tijd­rit: “We zullen ons niet vergaloppe­ren”

  Gisteren nog op verkenning in het Leuvense, vandaag alweer in Brugge. Wout van Aert verzamelt in aanloop naar de tijdrit op het WK wielrennen met de Belgische ploeg in Brugge. Samen met Remco Evenepoel stond hij vandaag na de ochtendtraining de verzamelde pers te woord. “Ik heb me specifieker voorbereid op de weg, dan op de tijdrit. Soms moet je keuzes maken.”
 2. Liam Everts (17) maakt debuut in WK-klasse met vader Stefan als trainer: “Ooit word jij wereldkampioen” - “Maar geen tien keer zoals jij, da’s belachelijk veel”
  PREMIUM
  Motorcross
  8

  Liam Everts (17) maakt debuut in WK-klasse met vader Stefan als trainer: “Ooit word jij wereldkam­pi­oen” - “Maar geen tien keer zoals jij, da’s belache­lijk veel”

  Zo vader, zo zoon. Vijftien jaar na het afscheid van Stefan Everts (48), is Liam Everts (17) zondag aan zijn debuut in de WK-klasse toe. Op Sardinië rijdt hij voor het eerst mee in de MX2. “Het doel is om wereldkampioen te worden. Het zal niet voor dit jaar zijn, of het jaar erop, maar misschien erna... Als ik elk jaar verbeter, dan komt dat wel vanzelf.” Zeker met een legende als trainer.