Florian Van Acker.
Volledig scherm
Florian Van Acker. © BELGA

Florian Van Acker klaagt na overwinning op Paralympische Spelen over vochtige zaal: “Dit is geen tafeltennis”

Paralympische SpelenTafeltennisser Florian Van Acker (ITTF 2) was ondanks zijn 3-0-zege in het eerste groepsduel in de klasse 11 op de Paralympische Spelen van Tokio ontevreden. De West-Vlaming was niet te spreken over de omstandigheden in het Tokyo Metropolitan Gymnasium. “Ik ga vanavond mijn beklag doen”, was hij duidelijk.

1 reactie

 • Rita Fierens

  1 jaar geleden
  Goe bezig! Top! Proficiat!
 1. Olympische atleten Team Belgium kunnen voor Parijs 2024 terecht in base camps in eigen land: “Allemaal excellente infrastructuren”
  OLYMPISCHE SPELEN

  Olympische atleten Team Belgium kunnen voor Parijs 2024 terecht in base camps in eigen land: “Allemaal excellente infrastruc­tu­ren”

  Nog 613 dagen te gaan en dan zwaait Parijs 2024 zijn deuren open. De nabijheid van die Spelen én de aanwezigheid van uitmuntende sportinfrastructuren in eigen land maakt dat onze olympische atleten niet verplicht zijn om hun tenten in het buitenland op te slaan, maar gewoon in hun vertrouwde omgeving in België kunnen blijven trainen, zoals gymnaste Nina Derwael in Gent.
 2. Hoe Team Belgium z’n olympische atleten naar glorie begeleidt. Deel 3: de dokter: “In Tokio grepen we door blessures naast twee olympische medailles”
  OLYMPISCHE SPELEN

  Hoe Team Belgium z’n olympische atleten naar glorie begeleidt. Deel 3: de dokter: “In Tokio grepen we door blessures naast twee olympische medailles”

  In topsport zijn het de details die tellen, die het verschil kunnen maken tussen wel of geen (gouden) medaille. En dus zet het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) meer dan ooit in op de omkadering van z’n atleten. Tijdens de stage in Belek spraken we met de experten die elk hun steentje bijdragen in de successen, zoals hoofdarts Johan Bellemans: “Je moet niet alleen bereid zijn om voor de kampioenen te zorgen, maar ook voor de mindere goden.”