BELGA
Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA

Ex-kampioenen Kim Gevaert en Tia Hellebaut over nieuwe seizoen van ‘Queen Nafi’: “Thiam zal nog een tijdje op haar troon zitten”

ATLETIEKWat heb je als atlete nog te bewijzen wanneer je al twee keer olympisch goud won, wereld- en Europese titels op je palmares hebt staan? Toch is dat de uitdaging waar zevenkampster Nafi Thiam (27) deze zomer voor staat. Zondag in Lokeren zet ze de aanloop in. Ervaringsdeskundigen Kim Gevaert en Tia Hellebaut over ‘Queen Nafi’.

5 reacties

 • rudy de clerck

  1 maand geleden
  De beste van allemaal
 • Gino Denil

  1 maand geleden
  Ze zou nu juist op haar sterkst moeten komen. Als de motivatie groot genoeg blijft en er geen verzadiging optreedt. Bij Noor Vidts kan er nog geen verzadiging zijn. Die is nog op weg naar de top.
 • Johan hendrickx

  1 maand geleden
  Die mening deel ik niet. Ze is blessuregevoeliger en Vidts boekt telkens weer vooruitgang.
 • Geert Van de Moortele

  1 maand geleden
  Als de motivatie en het mentale gedeelte op punt staan kan ze nog de grootste prijzen pakken.
 • Marcus Camps

  1 maand geleden
  Ze is nauwelijks gemotiveerd, de stress is een probleem, en ze heeft geen looptalent. Het gevolg is dat ze na Brazilië geen vorderingen meer heeft gemaakt. Als je daarentegen Noor Vidts ziet floreren, wat een verschil qua instelling ! Ongecompliceerd. Vidts wordt wereldkampioen in juli, makkelijk zelfs !
 1. WK ZWEMMEN. Toptalent Popovici slaat toe op koningsnummer
  Zwemmen

  WK ZWEMMEN. Toptalent Popovici slaat toe op koningsnum­mer

  De amper zeventienjarige Roemeen David Popovici heeft op het WK in Boedapest de wereldtitel veroverd op de 100 meter vrije slag. In de Hongaarse hoofdstad tikte de Roemeense sensatie, die werd klaargestoomd in het Antwerpse Wezenbergbad, in het prestigieuze nummer aan in 47.58 en daarmee was hij zes honderdsten van een seconde sneller dan de Fransman Maxime Grousset (47.64). Het brons ging naar de Canadees Joshua Liendo Edwards (47.71). Enige kanttekening: olympisch kampioen Caeleb Dressel en olympisch vicekampioen Kyle Chambers gingen niet van start. Vorige zomer greep Popovici op de Spelen in Tokio nog nipt naast de medailles.