Gantoise-coach Pascal Kina
Volledig scherm
Gantoise-coach Pascal Kina © BELGA

Ex-bondscoach Pascal Kina over Red Panthers: “Dit is een grote gemiste kans” - Gierts: “Ze hebben het absoluut zelf laten liggen”

HockeyGeen Olympische Spelen voor de Red Panthers. De Belgische hockeyvrouwen gaven een 2-0-voorsprong uit de heenmatch uit handen tegen China en moesten zich gewonnen geven na shoot-outs. “Ze speelden te verdedigend”, vindt voormalig bondscoach Pascal Kina. 

2 reacties

 • Bart Vermeulen

  3 jaar geleden
  Belgen hebben zo veel schrik tegen de kleine Chinezen of andere ploegen ipv ook een beetje van eigen sterkte uit te gaan, nee ze krijgen naar achter....wie schrik heeft krijgt slaag.
 • Annie vergauts

  3 jaar geleden
  Dat is zo spijtig, want zij waren zo'n een sterk team. Grote supporter, en zal dat blijven. Annie
 1. Topsportcoördinator Rutger Smith maakt balans op na succesvolste WK atletiek ooit voor Belgen: “Thiam kan weer genieten van wat ze doet”
  PREMIUM
  WK ATLETIEK
  2

  Topsport­coö­r­di­na­tor Rutger Smith maakt balans op na succesvol­ste WK atletiek ooit voor Belgen: “Thiam kan weer genieten van wat ze doet”

  Queen Nafi is weer terug in het land, net als alle andere WK-medaillewinnaars. Niet dat er veel tijd is om op adem te komen want over een drietal weken wacht hen alweer het EK in München. Voor het zover is, maakt topsportcoördinator Rutger Smith van de Vlaamse atletiekliga (VAL) nog een stand van zaken op: “Als Jacques Borlée zegt: ‘Ik stop ermee’, dan ga ik zeker Kevin of Jonathan vragen of het hen interesseert om hem op te volgen.”
 2. The American Dream: 18-jarige internet-ster met één arm gaat vol voor een carrière in de NBA
  Basketbal
  4

  The American Dream: 18-jarige internet-ster met één arm gaat vol voor een carrière in de NBA

  Hansel Enmanuel Donato Domínguez: 18 jaar, opgegroeid in de Dominicaanse Republiek en als kind zijn linkerarm verloren. Ondanks die tegenslag verbond Enmanuel zich deze week aan Northwestern State, een team dat uitkomt het allerhoogste niveau van het universiteitsbasketbal. Al is dat nog maar het begin. Enmanuel wil de eerste speler worden die met een ernstige beperking in de NBA speelt. The American Dream.