EuroBasket 2022. Juancho Hernangomez (zeven driepunters) leidt Spanje naar Europese titel * Duitsland pakt brons

EK basketbalSpanje is Europees kampioen. In de finale in Berlijn leidde uitblinker Juancho Hernangomez met zeven driepunters de Armada voorbij Frankrijk. Voor Spanje de vierde Europese titel. In de troosting was gastland sterker dan Polen.

6 reacties

 • Yves Gysel

  3 maanden geleden
  Knap resultaat. Luka Doncic is zelf in de NBA een fenomeen. Uitzonderlijk talent. Belgian lions hebben het als ploeg heel goed gedaan.
 • Ioni smet

  3 maanden geleden
  Top gedaan echt goed gedaan maar tegen NBA classe is weinig te doen maar België heeft wel een hoog niveau gehaald wat vooraf alleen maar een droom was
 • guy raeymakers

  3 maanden geleden
  Goed gedaan mannen maar ik vrees dat dit het eindpunt is bij slovenia speelt namelijk ene Luca Doncic en aangezien ik de NBA redelijk volg weet ik dat die man een halve ploeg op zichzelf is.
 • Hervé Vanbilsen

  3 maanden geleden
  Proficiat, goed voor het Belgische Basketbal. Nu tegen hopelijk een topband, gelijk Frankrijk, Slovenië of Duitsland...in de volgende ronde in Berlijn. Hopelijk kunnen er zaterdag ook veel Belgische supporters naar de basketarena in Duitsland. Veel korterbij dan in Georgië. Om misschien wel te stunten na Spanje in hun group die ze op karakter gewonnen hadden...Great Team Work en proficiat aan de Belgische Staff.
 • Eddy Coune

  3 maanden geleden
  Prachtige prestatie dikke proficiat