EuroBasket 2022. Juancho Hernangomez (zeven driepunters) leidt Spanje naar Europese titel * Duitsland pakt brons

EK basketbalSpanje is Europees kampioen. In de finale in Berlijn leidde uitblinker Juancho Hernangomez met zeven driepunters de Armada voorbij Frankrijk. Voor Spanje de vierde Europese titel. In de troosting was gastland sterker dan Polen.

6 reacties

 • Yves Gysel

  3 maanden geleden
  Knap resultaat. Luka Doncic is zelf in de NBA een fenomeen. Uitzonderlijk talent. Belgian lions hebben het als ploeg heel goed gedaan.
 • Ioni smet

  3 maanden geleden
  Top gedaan echt goed gedaan maar tegen NBA classe is weinig te doen maar België heeft wel een hoog niveau gehaald wat vooraf alleen maar een droom was
 • guy raeymakers

  3 maanden geleden
  Goed gedaan mannen maar ik vrees dat dit het eindpunt is bij slovenia speelt namelijk ene Luca Doncic en aangezien ik de NBA redelijk volg weet ik dat die man een halve ploeg op zichzelf is.
 • Hervé Vanbilsen

  3 maanden geleden
  Proficiat, goed voor het Belgische Basketbal. Nu tegen hopelijk een topband, gelijk Frankrijk, Slovenië of Duitsland...in de volgende ronde in Berlijn. Hopelijk kunnen er zaterdag ook veel Belgische supporters naar de basketarena in Duitsland. Veel korterbij dan in Georgië. Om misschien wel te stunten na Spanje in hun group die ze op karakter gewonnen hadden...Great Team Work en proficiat aan de Belgische Staff.
 • Eddy Coune

  3 maanden geleden
  Prachtige prestatie dikke proficiat
 1. Menen kansloos onderuit tegen ijzersterke Italianen
  CHAMPIONS LEAGUE VOLLEYBAL

  Menen kansloos onderuit tegen ijzerster­ke Italianen

  Coach Lorenzetti gunde Red Dragon Wout D’Heer een basisplaats tegen zijn landgenoten. Menen zou één keer op voorsprong komen in het eerste spel: toen Capet de openingsscore via een ace op de bordjes mokerde. Daarna zou er veel minder reden tot vieren zijn want Trentino toonde zich in alle onderdelen beter. Vooral Nelli deed de grensploeg pijn van aan de opslaglijn en met zijn dodelijke blocks. Menen veerde in set twee nog recht van een slechte start (0-4). Capet deed Menen bij 11-11 zelfs dromen van meer. Heel even maar want van zodra de Italianen doorduwden, konden de bezoekers alleen maar toekijken. Depestele voerde met het oog op de kapitale match in Achel zaterdag al een paar wissels door. Ook in het derde bedrijf behield de coach zijn vertrouwen in Vanneste, Dedeyne en Dermaux. Menen moest al harken voor elk punt met de basisploeg, met de wijzigingen werd het alleen maar lastiger. De time-out bij 9-1 zou niets meer aan het scenario veranderen. De Europese nummer twee van vorig seizoen maakte het simpel af. (MPM)