Eliud Kipchoge verpulvert eigen wereldrecord op de marathon van Berlijn

MarathonVoor wie er nog aan twijfelde: Eliud Kipchoge is de beste aller tijden op de marathon. Op z’n 37ste dook de Keniaan gisteren in de straten van Berlijn nog eens dertig seconden onder zijn eigen wereldrecord. De nieuwe recordtijd staat nu op 2u01:09. Knettergek.

8 reacties

 • Veronique Cannoot

  2 maanden geleden
  Ook proficiat aan Michiel Leys voor de super prestatie die hij daar heeft neergezet
 • marc roolant

  2 maanden geleden
  Ongelooflijk, dat is tegen 21,2 km/u, das al een prestatie met een velo, 42 km ver, vindt ik.
 • Tommy vincke

  2 maanden geleden
  Dit is een demonstratie van een ander niveau. Ze mogen dit wat meer tonen in het nieuws dan wielrennen of voetbal. Dit is wat men noemt een echte atleet. Een fenomeen die leeft voor zijn limieten op te zoeken!
 • Rudi Pieters

  2 maanden geleden
  Super wie ooit gelopen geeft kan dat beamen
 • Steve Delanghe

  2 maanden geleden
  Sterk, meer dan sterk.
 1. Hoe Team Belgium z’n olympische atleten naar glorie begeleidt. Deel 3: de dokter: “In Tokio grepen we door blessures naast twee olympische medailles”
  OLYMPISCHE SPELEN

  Hoe Team Belgium z’n olympische atleten naar glorie begeleidt. Deel 3: de dokter: “In Tokio grepen we door blessures naast twee olympische medailles”

  In topsport zijn het de details die tellen, die het verschil kunnen maken tussen wel of geen (gouden) medaille. En dus zet het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) meer dan ooit in op de omkadering van z’n atleten. Tijdens de stage in Belek spraken we met de experten die elk hun steentje bijdragen in de successen, zoals hoofdarts Johan Bellemans: “Je moet niet alleen bereid zijn om voor de kampioenen te zorgen, maar ook voor de mindere goden.”
 2. “Geen evidente affiches maar wel duels waar publiek van kan genieten”: Yellow Tigers staan voor uitdagende poulefase voor EK 2023 in België
  VOLLEYBAL

  “Geen evidente affiches maar wel duels waar publiek van kan genieten”: Yellow Tigers staan voor uitdagende poulefase voor EK 2023 in België

  Dame Fortuna deelde vandaag tijdens de loting geen cadeautjes uit aan de Yellow Tigers: als de nationale volleybalploeg op het EK van 2023 in eigen land z’n ambities wil waarmaken, dan zal het z’n tanden mogen tonen tegen landen als wereldkampioen Servië. “Het zijn geen evidente affiches maar wel affiches waar het publiek van kan genieten”, oordeelt van bondscoach Gert Vande Broek.