Jonathan Sacoor.
Volledig scherm
PREMIUM
Jonathan Sacoor. © BELGA

Einde van universitaire carrière in de VS? Sacoor slaat directieven in de wind en doet toch mee aan WK aflossingen met Belgian Tornados

AtletiekEen wereldkampioenschap, dat laat je niet zomaar schieten. En dus reisde Jonathan Sacoor (21) vanuit de VS naar België voor het WK aflossingen in Polen. De ‘University of Tennessee’ - de universiteit waaraan hij studeert - wilde absoluut niet dat Sacoor naar België vertrok, en dus lijkt dit het einde te zijn van Sacoors tijd in Knoxville. De universiteit staat er om bekend niet de gemakkelijkste te zijn. Dat mocht ook Martina Weil - de vriendin van Sacoor - al aan de lijve ondervinden.

1 reactie

 • Michel Vandewiele

  2 weken geleden
  Is al de denia lang geweten aan de vs unifs telt eerst de sport en pas daarna de studies, je zal maar niet sportief aangelegd zijn, van discriminatie vesproken.
 1. Universiteit schrapt Sacoor na keuze voor Tornados, Amerikaans avontuur voorbij: “Ik ga alleen nog terug om mijn spullen op te halen”
  PREMIUM
  Atletiek
  3

  Universi­teit schrapt Sacoor na keuze voor Tornados, Amerikaans avontuur voorbij: “Ik ga alleen nog terug om mijn spullen op te halen”

  Jonathan Sacoor keert toch nog terug naar de VS... om er zijn spullen op te halen. De 21-jarige atleet gaf bij zijn terugkeer van het WK aflossingen aan dat zijn avontuur bij de University of Tennessee er onherroepelijk op zit. En maar goed ook want trainer Jacques Borlée noemt z’n tijden verontrustend. Hij heeft nog drie maanden om Sacoor weer op topsnelheid te krijgen voor de Spelen. Sacoor: “Ik heb dan beslist dat het voor mijn toekomst als atleet beter was om terug te keren.”
 1. Umpire voelt zich zwaar geïntimideerd door boze vader van tennisster en vraagt bescherming: “Kan iemand in mijn buurt blijven?”
  Play
  Tennis
  3

  Umpire voelt zich zwaar geïntimi­deerd door boze vader van tennisster en vraagt bescher­ming: “Kan iemand in mijn buurt blijven?”

  11 mei
 2. Hallucinant schandaal rond ‘spannendste 2 sportminuten van het jaar’ in VS: winnend toppaard blijkt gedopeerd
  Play
  Meer sport
  2

  Halluci­nant schandaal rond ‘spannend­ste 2 sportminu­ten van het jaar’ in VS: winnend toppaard blijkt gedopeerd

  11 mei