Rachel McKinnon (rechts).
Volledig scherm
Rachel McKinnon (rechts). © AP

Eerste transgender-wereldkampioene haalt uit naar olympische zwemster: “Velen zouden jou ook een man noemen”

Meer sportHet vraagstuk rond transgender-sporters heeft op sociale media opnieuw de gemoederen verhit. Rachel McKinnon - de eerste transseksuele wereldkampioene bij de masters in het baanwielrennen - haalde op Twitter hard uit naar een voormalige Britse zwemster en onrechtstreeks ook naar tennislegende Martina Navratilova. 

10 reacties

 • Nicolas Van Hoecke

  2 jaar geleden
  Beide hebben ze gelijk en inderdaad denken velen het maar niemand durft het te zeggen omdat ze dan zullen aanzien worden als anti-transgender. En zoals altijd moet dan de andere partij meteen in de aanval gaan. Moet iedereen zomaar je keuzes accepteren? Ik dacht het niet. Al mensen er kritiek op hebben is het hun recht om dit te zeggen (in dit geval zou het zelf een plicht moeten zijn want dit is competitievervalsing).
 • eric debanne

  2 jaar geleden
  Navratilova heeft meer dan groot gelijk ! Het is valsspelen en niet eerlijk Het blijft een man .
 • Tony Verdonk

  2 jaar geleden
  Zijt maar gerust dat zo goed als iedereen daarover zo denkt.De meesten durven gewoon er niets over zeggen omdat ze dan dit over hun dak krijgen. Het is gewoon niet eerlijk, iedereen doet wat hij of zij willen maar als het anderen beinvloed vind ik dit valsspelen, zo simpel is dat. Kunnen die dat nu zelf ook niet begrijpen dat dit niet eerlijk is...
 • piet devlieger

  2 jaar geleden
  Natuurlijk heeft Navratilova gelijk. Het is niet omdat een man aan een aantal onderdelen van zijn lichaam laat sleutelen dat hij daarom een vrouw wordt. Hij kan zich dan wel meer als vrouw voelen en dat is ok maar een vrouw kan hij niet worden.
 • kami sama

  2 jaar geleden
  Zou niet mogen toegelaten worden. Mannen en vrouwensport is net om die reden gescheiden. Als je al zo een transformatie kan ondergaan, wees dan blij met wat je hebt en blijf uit de topsport. Dan is er geen probleem en voer je mensen niet tegen je in het harnas.
 1. Mignolet: "Ik raak de bal met de hand, ja. Maar de goal van Standard komt er ook na buitenspel"

  Mignolet: "Ik raak de bal met de hand, ja. Maar de goal van Standard komt er ook na buitenspel"

 2. Clement na nederlaag op Sclessin: "Het wordt heel bizar"
  Play

  Clement na nederlaag op Sclessin: "Het wordt heel bizar"