Van l naar r: Luypaert, Arthur Van Doren met partner en Gougnard.
Volledig scherm
Van l naar r: Luypaert, Arthur Van Doren met partner en Gougnard. © Belga

Een ‘biker’ met tatoeages, een fan van Obama en ‘ten huwelijk gevraagd in India’: wat je mag en moet weten over onze 19 Red Lions

Wat een generatie. Klaar voor hun zevende finale op een groot toernooi in een tijdspanne van tien jaar. Kans op een back to back-wereldtitel, wat nog maar drie landen gelukt is. Onderstrepen de Red Lions vandaag op het WK hockey hun internationale hegemonie? ‘Onze Jongens’ één voor één voorgesteld.

 1. Red Lions begonnen aan voorbereiding op EK, met ticket voor Spelen als inzet: “We willen winnen, maar een extra toernooi kan ook een voordeel zijn”

  Red Lions begonnen aan voorberei­ding op EK, met ticket voor Spelen als inzet: “We willen winnen, maar een extra toernooi kan ook een voordeel zijn”

  Met 27 spelers begonnen de Red Lions deze week aan de voorbereiding op het EK, dat van 18 tot en met 27 augustus in Mönchengladbach wordt afgewerkt. De winnaar van dat EK is meteen zeker van een ticket voor de Olympische Spelen van Parijs 2024, de overige teams passeren via een kwalificatietoernooi. “Natuurlijk willen we dat EK winnen, maar ik beschouw het niet als een absolute must”, aldus Adam Commens.
 2. 500 dagen tot Parijs 2024. BOIC-voorzitter Saive en CEO Van Branteghem tellen af: “650 euro voor een ticket ís duur, maar Disneyland is ook niet goedkoop”
  PREMIUM
  OLYMPISCHE SPELEN
  9

  500 dagen tot Parijs 2024. BOIC-voorzitter Saive en CEO Van Branteghem tellen af: “650 euro voor een ticket ís duur, maar Disneyland is ook niet goedkoop”

  Het aftellen tot Parijs 2024 kan beginnen: nog 500 dagen te gaan. Tijd om samen met Jean-Michel Saive (53), voorzitter van het BOIC, en hun CEO Cédric Van Branteghem (44) enkele thema’s te overlopen, gaande van de dure tickets, over de nieuwigheden op de Spelen tot de medaillekansen van de Belgen. “De hockeyers, Nafi Thiam of Remco Evenepoel struikelen niet langer over een Belgisch minderwaardigheidscomplex en spreken hun ambities uit.”