Eddy Merckx.
Volledig scherm
Eddy Merckx. © photo_news

Eddy Merckx is negende keer Belgisch kampioen driebanden nadat hij de wereldkampioen verslaat

DriebandenIn een strijd tussen twee titanen heeft Eddy Merckx vandaag voor de negende keer het Belgisch kampioenschap driebanden gewonnen. In het Casino van Blankenberge versloeg de nummer twee op de wereldranglijst in de finale 's werelds nummer een Frédéric Caudron met 40-27.

0 reacties

 1. Thibaut Courtois steunt Genkse MMA’er Artur Szczepaniak in aanloop naar nakend titelgevecht

  Thibaut Courtois steunt Genkse MMA’er Artur Szczepani­ak in aanloop naar nakend titelge­vecht

  Net als Jan Quaeyhaegens bij Cage Warriors maakt een andere Belg, Artur Szczepaniak (26) naam in de MMA-wereld. Nadat de Genkenaar in december van de Nederlander Brian Hooi won, wacht Szczepaniak op zaterdag 22 april een titelgevecht bij de weltergewichten tegen de nog ongeslagen Pool Adrian Bartosinski bij KSW. Dat is een bekende Poolse MMA-federatie, vergelijkbaar met het Britse Cage Warriors. Steun voor Szczepaniak komt er van niemand minder dan Thibaut Courtois, die na de interland in Zweden tijd maakte om even samen te zitten met de vechter van Team Mixfighter Genk.
 2. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 1. Topatleet schrijft positieve epotest toe aan coronavaccinatie, maar valt al snel door de mand

  Topatleet schrijft positieve epotest toe aan coronavac­ci­na­tie, maar valt al snel door de mand

  Zane Robertson (33), een topatleet uit Nieuw-Zeeland met records op de halve marathon en marathon, is zwaar door de mand gevallen toen hij een positieve epotest weet aan een coronavaccinatie in Kenia. De leugen van Robertson, nog aanwezig op de Spelen van Tokio, werd al snel ontmaskerd. Het sporttribunaal schorste hem voor acht jaar, meteen het einde van zijn carrière. Nu het hele verhaal naar buiten komt, kan Robertson met zijn staart tussen de benen niet anders dan toegeven dat hij zich bewust had vergrepen aan verboden middelen.
 2. KIJK. Loena Hendrickx verovert brons op WK kunstschaatsen na sterke vrije kür: “Kon genieten na erg zware periode”
  16

  KIJK. Loena Hendrickx verovert brons op WK kunst­schaat­sen na sterke vrije kür: “Kon genieten na erg zware periode”

  Loena Hendrickx kreeg het voor elkaar. Op één foutje na schitterde de 23-jarige Arendonkse tijdens haar vrije kür op het WK kunstschaatsen en greep zo nog het brons met 210.42 punten, nadat ze als vijfde aan de competitie was begonnen. Ook Nina Pinzarrone sloot haar WK in schoonheid af: met een persoonlijk record (191.78 punten), goed voor de elfde plek. Het beste Belgische WK-debuut ooit. Het goud ging naar de Japanse titelverdedigster Kaori Sakamoto.