Alex Quinonez
Volledig scherm
Alex Quinonez © AFP

Ecuadoraanse sprinter Quinónez, bronzen medaillewinnaar op WK in Doha, op straat doodgeschoten

AtletiekDe Ecuadoraanse sprinter Alex Quinonez is op 32-jarige leeftijd doodgeschoten op de luchthaven van Guayaquil, in het zuidoosten van het land. Dat nieuws maakte de lokale minister van Sport bekend. Quinonez won in 2019 brons op de 200m op het WK in Doha. 

2 reacties

 • Guy Breugelmans

  1 jaar geleden
  Innige deelneming
 • Ivan Simons

  1 jaar geleden
  Die 2de man is ook dood en voor zijn familie is dat even een maar daar worden niet veel woorden aan verspild. Voor beide families innige deelneming.
 1. “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogsjournalisten
  TV

  “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogs­jour­na­lis­ten

  Op het Filmfestival van Oostende is ‘War Junkies' in première gedaan. Een driedelige documentairereeks over “de achterkant van de oorlogsjournalistiek", zoals regisseur Jasper Christiaens het omschrijft bij VTM Nieuws. “We zochten naar fotografen, fixers, cameramannen ... Mensen die anders heel weinig aan het woord komen, maar die wel daarheen gaan, hun job doen en hun leven op het spel zetten om ons te laten zien wat daar gebeurt.” Onder hen ook VTM Nieuws-cameraman Stijn De Smet. “Ik vind het handig dat je als cameraman nog een filter hebt", zegt hij. “Je kijkt niet rechtstreeks, maar door een schermpje. Dat is een vorm van afstand creëren.”
 2. Na ‘tee-gate’ nu ‘tree-gate’ tussen McIlroy en Reed: tv-beelden tonen aan dat golfbal helemaal niet in de palmboom verdween die Reed aantoonde

  Na ‘tee-ga­te’ nu ‘tree-ga­te’ tussen McIlroy en Reed: tv-beel­den tonen aan dat golfbal helemaal niet in de palmboom verdween die Reed aantoonde

  Een golfsoap in Dubai. Bij een mislukt shot op zondag claimde Patrick Reed, een Amerikaanse golfer gekend om zijn bijdehandse trucs, dat hij zijn bal (met behulp van een verrekijker die hij van de ref mocht gebruiken) in een palmboom zag liggen zodat hij vanop die plaats verder kon spelen. Maar uit tv-herhalingen blijkt dat de bal in een boom wat verder van de green terechtkwam, waardoor Reed helemaal terug naar de tee had gemoeten.
 1. Ook Usain Bolt ontsnapt niet aan oplichting: waarom vetbetaalde sporters makkelijke prooien zijn
  Play
  PREMIUM
  1

  Ook Usain Bolt ontsnapt niet aan oplichting: waarom vetbetaal­de sporters makkelijke prooien zijn

  Hij heeft gelukkig nog wat reserve, maar zelfs Usain Bolt baalt als hij miljoenen in rook ziet opgaan. De 36-jarige ex-spurter werd het slachtoffer van financiële fraude en speelde net geen 10 miljoen dollar kwijt. De Jamaicaan is lang niet de enige die na zijn carrière wordt opgelicht. Meer zelfs: voetbalmakelaar Stijn Francis meent dat sporters relatief makkelijke prooien zijn. “Soms stellen ze gewoon hun vertrouwen in mensen die nadien onbetrouwbaar blijken, vaak uit naïviteit en een gebrek aan kennis.”
 2. Pijnlijke relatiebreuk en slechte trainingen speelden Loena Hendrickx parten en kostten haar goud: “Ik heb erg diep gezeten”
  PREMIUM
  EK KUNSTSCHAATSEN
  30

  Pijnlijke relatie­breuk en slechte trainingen speelden Loena Hendrickx parten en kostten haar goud: “Ik heb erg diep gezeten”

  Geen goud, wel zilver. Dat is de medaille die Loena Hendrickx vanavond in haar koffer steekt. En waar de 23-jarige kunstschaatster zich intussen ook wel mee kan verzoenen, want tot drie dagen voor het EK leken haar trainingen nergens naar, zegt ze openhartig. “Ik lag véél op mijn kont op het ijs. Ik heb afgezien, veel traantjes gelaten.” Daar stak haar recente relatiebreuk ook voor veel tussen.