Peter Genyn.
Volledig scherm
Peter Genyn. © BELGA

Drie lekke banden en een kapot stuur: hoe paralympiër en vlaggendrager Peter Genyn met ducttape zijn gesaboteerde wheeler naar goud stuurde op de 100m

Paralympische SpelenPeter Genyn (44) werd gisteren paralympisch kampioen op de 100 meter in de T51-klasse. De 44-jarige rolstoelsprinter deed dat nota bene met een gesaboteerde wheeler. De dader is onbekend, het Belgisch Paralympisch Comité legde ondertussen een klacht. Ook Roger Habsch (3de) sprak van sabotage.

19 reacties

 • Nico Lietaert

  2 maanden geleden
  Hij verdiend het om sportman van het jaar te worden. Als je Olympisch kampioen wordt met zo'n metale klop, dan ben je een grote. Respect en dikke proficiat.
 • Bruno Briffaerts

  2 maanden geleden
  Al onze Paralympiers zijn inspirerende rolmodellen. Het zijn helden!
 • Liliane Vervliet

  2 maanden geleden
  Pracht prestatie !
 • Mike Van der Veen

  2 maanden geleden
  Als het echt sabotage is is het zeer laag bij de grond om zoiets te doen. Je kan iets tegen iemand hebben maar dan los je dat op een beschaafde manier op en zoiets is niet beschaafd en als het is om te winnen dan moet dit op een eerlijke manier gebeuren.
 • koen claeys

  2 maanden geleden
  als zelfs dit je niet weerhoudt van te winnen dan ben je de enige echte kampioen !
 1. Geen Belgisch succes op dag 2 van PDC Super Series 7: Van den Bergh kan glansprestatie niet herhalen, Huybrechts klopt topper maar sneuvelt ook snel
  Darts

  Geen Belgisch succes op dag 2 van PDC Super Series 7: Van den Bergh kan glanspres­ta­tie niet herhalen, Huybrechts klopt topper maar sneuvelt ook snel

  Na de eindzege van Dimitri Van den Bergh dinsdag een minder succesvolle dag voor de Belgen op het 25ste Players Championship-toernooi van de PDC Super Series 7. Van den Bergh (PDC 5) ging er in de tweede ronde uit na 5-6-verlies tegen Wayne Jones (PDC 70). Ook Kim Huybrechts (PDC 34) overleefde slechts één wedstrijd. Eerst klopte hij wel topper James Wade (PDC 4) met 3-6, maar nadien verslikte ‘The Hurricane’ zich in Martin Thomas, het nummer 127 van de wereld. Het werd 5-6. Mike De Decker (PDC 72) en Geert de Vos (PDC 110) verloren in hun openingsronde na nederlagen tegen respectievelijk Brendan Dolan (PDC 26) - 6-2 - en Steve Brown (PDC 98), 5-6.
 2. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?