Peter Genyn.
Volledig scherm
Peter Genyn. © BELGA

Drie lekke banden en een kapot stuur: hoe paralympiër en vlaggendrager Peter Genyn met ducttape zijn gesaboteerde wheeler naar goud stuurde op de 100m

Paralympische SpelenPeter Genyn (44) werd gisteren paralympisch kampioen op de 100 meter in de T51-klasse. De 44-jarige rolstoelsprinter deed dat nota bene met een gesaboteerde wheeler. De dader is onbekend, het Belgisch Paralympisch Comité legde ondertussen een klacht. Ook Roger Habsch (3de) sprak van sabotage.

19 reacties

 • Nico Lietaert

  1 maand geleden
  Hij verdiend het om sportman van het jaar te worden. Als je Olympisch kampioen wordt met zo'n metale klop, dan ben je een grote. Respect en dikke proficiat.
 • Bruno Briffaerts

  1 maand geleden
  Al onze Paralympiers zijn inspirerende rolmodellen. Het zijn helden!
 • Liliane Vervliet

  1 maand geleden
  Pracht prestatie !
 • Mike Van der Veen

  1 maand geleden
  Als het echt sabotage is is het zeer laag bij de grond om zoiets te doen. Je kan iets tegen iemand hebben maar dan los je dat op een beschaafde manier op en zoiets is niet beschaafd en als het is om te winnen dan moet dit op een eerlijke manier gebeuren.
 • koen claeys

  1 maand geleden
  als zelfs dit je niet weerhoudt van te winnen dan ben je de enige echte kampioen !
 1. Yves Kieffer en Marjorie Heuls blijven hoofdcoaches bij Gymfed: “Gaan al zeker door tot Spelen van Parijs"
  Meer sport

  Yves Kieffer en Marjorie Heuls blijven hoofdcoa­ches bij Gymfed: “Gaan al zeker door tot Spelen van Parijs"

  De Franse topcoaches Yves Kieffer en Marjorie Heuls, sinds 2009 verantwoordelijk voor het vrouwenturnen bij Gymfed, blijven aan de slag bij de Gymnastiekfederatie Vlaanderen. "Zowel vanuit Gymfed als vanuit de coaches bleek de wens te bestaan om samen in een high performance-sfeer verder te werken. We engageren ons dan ook om alvast tot en met de Spelen van Parijs 2024 de samenwerking verder te zetten", verklaart topsportmanager Tim Moriau dinsdag in een persbericht.