Dimitri Van den Bergh gooit óp verjaardag ninedarter, maar veel emoties maakt dat niet los

DartsEen ninedarter! Dimitri Van den Bergh heeft op de Players Championship 18 in het Engelse Barnsley voor de perfecte leg gezorgd. En dat nota bene op zijn verjaardag - ‘Dancing Dimi’ wordt vandaag 28. Van den Bergh deed het via 7x tripple 20, 1x tripple 15 en dubbel 18. Ondanks de ninedarter was er echter weinig emotie, want onze landgenoot stond tegen Ryan Meikle - het nummer 54 van de wereld - nog steeds 3-4 in het krijt en verloor de partij uiteindelijk met 3-6. 

0 reacties

 1. Hoe Team Belgium z’n olympische atleten naar glorie begeleidt. Deel 1, de diëtiste: “Soms moet ik beloftes van 17 jaar intomen: ‘Je moét niet alles afwegen’”
  OLYMPISCHE SPELEN

  Hoe Team Belgium z’n olympische atleten naar glorie begeleidt. Deel 1, de diëtiste: “Soms moet ik beloftes van 17 jaar intomen: ‘Je moét niet alles afwegen’”

  In topsport zijn het de details die tellen, die het verschil kunnen maken tussen wel of geen (gouden) medaille. En dus zet het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) meer dan ooit in op de omkadering van z’n atleten. Tijdens de stage in Belek spraken we met de experten die elk hun steentje bijdragen in de successen, zoals diëtiste Stephanie Scheirlynck. “Helemaal van ground zero start ik nu ook niet. Laat ons zeggen dat ik het terrein aan het verkennen ben.”
 2. PORTRET. Van rugkorset naar wereldtop: het atypische turnparcours van Lisa Vaelen
  PREMIUM
  TURNEN

  PORTRET. Van rugkorset naar wereldtop: het atypische turnpar­cours van Lisa Vaelen

  Deze zomer miste Lisa Vaelen (18) nipt EK-brons en op het WK in Liverpool turnde ze gisteren temidden de wereldtop naar een bijzonder fraaie elfde plek in de allroundfinale. Zaterdag volgt nog de individuele finale in de sprong. Wie is Lisa Vaelen die als kind nog een rugkorset moest dragen en nu het Belgische nummer twee is na Nina Derwael? “Als er bij mensen in de tuin een boom stond, wisten we dat we Lisa in de top konden vinden.”