Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts.
Volledig scherm
Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts. © VTM2

Deze toppers tekenen present voor Belgian Darts Open in Wieze, liefst zes Belgen van de partij

DartsKomend weekend is het Oost-Vlaamse Wieze het walhalla van de dartswereld voor de Belgian Darts Open. Volksfeest in de Oktoberhallen van 23 tot 25 september. De wereldtop tekent quasi volledig present, met daarbij maar liefst zes Belgen.

1 reactie

 • Wendy Vandereyken

  5 maanden geleden
  Eindelijk nog eens iets leuk op tv! Ik ga zeker kijken.
 1. Maaseik blijft stevig op tweede plek na show van Reggers
  LOTTO VOLLEY LEAGUE

  Maaseik blijft stevig op tweede plek na show van Reggers

  De Limburgers hebben zich in eigen zaal niet laten verrassen door Menen dat geen beroep kon doen op opposite Lou Kindt. Hij sukkelt met de schouder en werd vervangen door Dermaux. Maaseik deed het met de nieuwe Zwitser Baghdady op de hoek en die liet bij momenten fraaie dingen zien tegen een aanvankelijk ontstellend zwak Menen dat er aanvallend niets van bakte: Vanneste 2 op 7, Hänninen 3 op 10 en Dermaux 1 op 11. Depestele zag zijn troepen scherper aan de tweede set starten en dat leverde zelfs een setbal op. Dermaux –zich nochtans goed herpakt- miste eerst zijn opslag en mepte de volgende aanval buiten. Reggers maakte de set uit met een staalharde ace. De bezoekers -met de ingevallen Capet- liepen weer uit in de derde beurt en dit keer lieten ze hun Limburgse prooi niet meer los. Opvallend: setter Van Hoyweghen scoorde in de slotfase drie punten. Menen haalde in set vier nog eens alles uit de tank. Na de 15-15 duwde Maaseik -met voorop een ontketende Reggers- stevig door. De jonge Red Dragons zou 31 punten scoren: 27 aanvallen, 3 bloks en 1 ace.
 1. Menen flirt met puntenverlies tegen hekkensluiter
  VOLLEYBAL - LOTTO LEAGUE

  Menen flirt met puntenver­lies tegen hekkenslui­ter

  Geen makkelijke avond voor de troepen van Frank Depestele tegen de rode lantaarn. De thuisploeg liet een paar basisspelers rusten maar ook met de gewijzigde ploeg leek Menen aanvankelijk op weg naar een simpele zege. Basile Dermaux toonde zich outstanding in de eerste twee spelletjes maar hij zou nadien -net als de rest van zijn ploegmaats- gas moeten terug nemen. Achel kwam beter voor de dag vanaf het derde spel en vooral het middencompartiment toonde zich secuur terwijl de hoekaanvallers bij Menen het noorden kwijt geraakten. De thuisploeg had alles onder controle in het laatste spel (16-11 en 18-13) maar het liet zich nog bijna ringeloren door de enthousiaste Limburgers. Staples nam een prominente rol op maar het was Gortzak die Achel op voorsprong serveerde (22-23). Ook de eerste setbal was voor de bezoekers, toch was het Van Hoyweghen die de drie punten toch aan Menen schonk. Bij Achel voelden ze zich bestolen door de wedstrijdleiding. Dankzij de overwinning is Menen nu helemaal zeker van een plekje in de play-offs met de zes beste ploegen. Achel geraakt niet weg van de laatste plek. (MPM)
 2. Roeselare moet setje aan Gent laten
  LOTTO VOLLEY LEAGUE

  Roeselare moet setje aan Gent laten

  Gentcoach Van Huffel sleutelde aan zijn team en begon met Fischer, Doumbia en Brems in de basis. Bij Roeselare was Ahyi de opvallende naam tussen de lijnen. De ex-speler van Gent kende een moeilijke start met een offensieve 2 op 9. Bij Roeselare mochten ze zich gelukkig prijzen dat de tegenstander op aanvallend vlak niets voorstelde in het openingsspel. Het team geraakte in dat onderdeel maar aan 26%. Met zo’n cijfers kun je geen spelletje pakken. Dat gebeurde wel na de kampwissel omdat Gent met Fischer (7 op 10) en Vandecaveye (5 op 10) nu wel beter voor de dag kwam. Vanmedegael greep in de derde beurt in door Koukartsev in te brengen maar het was vooral een sterk middencompartiment dat de West-Vlamingen over de streep trok. Van Huffel gooide in het laatste spel met De Vries en Kjaer zijn aanvallende troeven op tafel. Beiden losten de verwachtingen in maar de Gentenaars kregen maar geen vat op het Roeselaarse midden., Tammearu liet zich op de hoeken gelden. De topscorer zou ook uitgeroepen worden tot man van de match.
 3. Laatste Belgische vrouwenploeg uitgeschakeld in de CEV competities. CSM Lugoj - Asterix Avo 3-1
  Volleybal

  Laatste Belgische vrouwen­ploeg uitgescha­keld in de CEV competi­ties. CSM Lugoj - Asterix Avo 3-1

  Het Europees sprookje van Asterix Avo is voorbij. In het Roemeense Lugoj begon de ploeg uit Beveren met volle moed aan de strijd voor een plaats in de halve finale van de CEV Challenge Cup. Maar op het einde van de volgende sets werden telkens de Beverse receptiefouten afgestraft. In een propvolle zaal ging Asterix Avo op de belangrijke momenten onderuit. Het laatste punt werd - niet toevallig - gescoord door de Ruban, de topaanvalster uit Azerbeidzjan. De Belgische bezoekers met Nova Marring - goed voor 25 punten - konden uiteindelijk de nederlaag niet verhinderen. “In opslag en receptie was Lugoj beter”, luidt de conclusie van coach Vansnick. “We zijn op onze waarde geklopt. Nu wringt het even want we hadden het gevoel dat er meer inzat. Ik denk aan de eerste set vorige week of aan de tweede set hier in Roemenië. Zij waren niet zo veel sterker, maar Lugoj toonde wel meer maturiteit. Als jongste team in alle Europese competities hebben we een parcours afgelegd waarop we fier mogen zijn.” (WVM)