Laurel Hubbard.
Volledig scherm
PREMIUM
Laurel Hubbard. © Getty Images

“De samenleving mag dan al klaar zijn voor transgenders, de sportwereld is dat nog niet”

Meer sportSport verdraagt geen uitsluiting. En dus moet je transgenders de mogelijkheid geven om zich sportief te meten met anderen, tot op het hoogste niveau, stelt Valerie Hardie, die het nieuws rond Laurel Hubbard, de eerste transgender op de Olympische Spelen, volgt. “Alleen moeten de spelregels dan wel voor iedereen gelijk zijn. Zo lang dat niet is uitgeklaard, zullen er altijd atletes zijn die zich unfair behandeld voelen - en dat mogelijk ook zíjn.” 

13 reacties

 • Carl Vangenechten

  1 maand geleden
  Stel je het omgekeerde voor: een vrouw heeft zich laten ombouwen tot man, welke kans maakt zij in een mannencompetitie.
 • Marianne Van den Lemmer

  1 maand geleden
  Zelfs waar de 'wereld' er klaar voor is, zijn heel veel mensen dat niet.
 • op de beeck eddie

  1 maand geleden
  Heel simpel. Als je in een mannensport een nobody bent en plots kandidaat medaillewinnaar in de vrouwentak, dan is dat je reinste bedrog en zelfs diefstal. End of story! Denk je dat in omgekeerde richting de atleet ook maar enige kans maakt om zich nog maar te kwalificeren?
 • piet devlieger

  1 maand geleden
  Mannen en vrouwen zijn toch gelijk ? Al decennialang roepen de vrouwen dat zij het sterke geslacht zijn en dat ze absoluut gelijk en zelfs beter zijn dan mannen. Laat ze dus samen aan competitie doen zodat ze zich kunnen bewijzen. Geen discussie.
 • David Huyghe

  1 maand geleden
  Te zot voor woorden, geen problemen met transgenders op zich, ik heb 2 huurders die dat zijn en ik zou ze niet graag verliezen. Maar het is unfair om ze in sport toe te laten. En dat is geen discriminatie zoals ze zelf proberen te beweren