Oostende won enkele weken geleden nog de zogenaamde BNXT Supercup, een wedstrijd tussen de Belgische en Nederlandse kampioen.
Volledig scherm
Oostende won enkele weken geleden nog de zogenaamde BNXT Supercup, een wedstrijd tussen de Belgische en Nederlandse kampioen. © BELGA

De gloednieuwe BNXT League is gestart: volgt na nieuwe invulling, nieuwe teams en nieuw format ook sportieve én commerciële opwaardering?

BasketbalHet is zover: de Grote Ouverture van de allereerste BNXT League. De combocompetitie van het Belgische en Nederlandse basketbal. Het geeft het 90ste basketbalkampioenschap meer dan een historisch kantje. Nieuwe invulling, nieuwe teams, nieuw format en nieuw enthousiasme, dat zeker. Volgt ook sportieve en commerciële opwaardering?

2 reacties

  • Marc Grootaerdt

    3 weken geleden
    Eindelijk verandering. Er zat al jaren geen beetje spanning meer op. Hopelijk is er wat talent in Nederland zodat onze toppers wat weerwerk krijgen. De uitslag was telkens te voorspellen in meer dan de helft van de wedstrijden. Hoop doet leven om het basket weer aantrekkelijk te maken.
  • Arne Dumoulin

    3 weken geleden
    Lijkt me leuk.