Oostende won enkele weken geleden nog de zogenaamde BNXT Supercup, een wedstrijd tussen de Belgische en Nederlandse kampioen.
Volledig scherm
Oostende won enkele weken geleden nog de zogenaamde BNXT Supercup, een wedstrijd tussen de Belgische en Nederlandse kampioen. © BELGA

De gloednieuwe BNXT League is gestart: volgt na nieuwe invulling, nieuwe teams en nieuw format ook sportieve én commerciële opwaardering?

BasketbalHet is zover: de Grote Ouverture van de allereerste BNXT League. De combocompetitie van het Belgische en Nederlandse basketbal. Het geeft het 90ste basketbalkampioenschap meer dan een historisch kantje. Nieuwe invulling, nieuwe teams, nieuw format en nieuw enthousiasme, dat zeker. Volgt ook sportieve en commerciële opwaardering?

2 reacties

 • Marc Grootaerdt

  4 weken geleden
  Eindelijk verandering. Er zat al jaren geen beetje spanning meer op. Hopelijk is er wat talent in Nederland zodat onze toppers wat weerwerk krijgen. De uitslag was telkens te voorspellen in meer dan de helft van de wedstrijden. Hoop doet leven om het basket weer aantrekkelijk te maken.
 • Arne Dumoulin

  4 weken geleden
  Lijkt me leuk.
 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Diamanten NBA-jubileum start morgennacht, maar het schittert nog niet: van geweigerde vaccins tot opstandige speler en nieuwe ‘big threes’
  NBA

  Diamanten NBA-jubileum start morgen­nacht, maar het schittert nog niet: van geweigerde vaccins tot opstandige speler en nieuwe ‘big threes’

  Morgennacht is het weer zover: de start van een nieuw NBA-seizoen. Nummer 75. Een diamanten jubileum. Michael Jordan — wie anders? — won in 1997 de gouden 50ste editie, de LA Lakers de zilveren 25 jaar eerder. Een voorbode voor LeBron James, Anthony Davis en Russell Westbrook? Daarvoor moeten ze alleszins langs de Milwaukee Bucks, die nummer 74 wonnen, en met hun Finals MVP, Giannis Antetokounmpo, op zoek gaan naar een verlenging van die titel. Zij worden in het oosten opgewacht door de Brooklyn Nets, zónder Kyrie Irving, en de Philadelphia 76ers, met dan toch Ben Simmons.