Oostende won enkele weken geleden nog de zogenaamde BNXT Supercup, een wedstrijd tussen de Belgische en Nederlandse kampioen.
Volledig scherm
Oostende won enkele weken geleden nog de zogenaamde BNXT Supercup, een wedstrijd tussen de Belgische en Nederlandse kampioen. © BELGA

De gloednieuwe BNXT League is gestart: volgt na nieuwe invulling, nieuwe teams en nieuw format ook sportieve én commerciële opwaardering?

BasketbalHet is zover: de Grote Ouverture van de allereerste BNXT League. De combocompetitie van het Belgische en Nederlandse basketbal. Het geeft het 90ste basketbalkampioenschap meer dan een historisch kantje. Nieuwe invulling, nieuwe teams, nieuw format en nieuw enthousiasme, dat zeker. Volgt ook sportieve en commerciële opwaardering?

2 reacties

 • Marc Grootaerdt

  1 jaar geleden
  Eindelijk verandering. Er zat al jaren geen beetje spanning meer op. Hopelijk is er wat talent in Nederland zodat onze toppers wat weerwerk krijgen. De uitslag was telkens te voorspellen in meer dan de helft van de wedstrijden. Hoop doet leven om het basket weer aantrekkelijk te maken.
 • Arne Dumoulin

  1 jaar geleden
  Lijkt me leuk.
 1. KIJK. Belgische MMA-vechter Jan Quaeyhaegens pakt uit met straffe KO en zet stap richting UFC: “Ik heb zot gevaarlijke knieën”
  Play
  MMA
  4

  KIJK. Belgische MMA-vech­ter Jan Quaeyhae­gens pakt uit met straffe KO en zet stap richting UFC: “Ik heb zot gevaarlij­ke knieën”

  Geweldig moment voor de Belgische vechtsport zondag in de Londense BT Studios tijdens Cage Warriors 147. Na nauwelijks 25 seconden al ziet Jan Quaeyhaegens (29) zijn wedstrijdplan werkelijkheid worden. Een vliegende kniestoot recht in het gezicht van de Braziliaan Erick Da Silva die knock-out gaat. “Ik heb zot gevaarlijke knieën”, zegt ‘Q-Bomb’, die nu voor de titel bij de lichtgewichten wil gaan om zo door te stoten tot het felbegeerde UFC, de Champions League van het Mixed Martial Arts. Kenner en Pickx+-commentator Sverre Denis is een believer. “Alles valt in de juiste plooi voor Jan. ik geloof in zijn plan.”
 2. Red Lions starten Pro League met nederlaag tegen Duitsland, Red Panthers winnen na shoot-outs
  meer sport

  Red Lions starten Pro League met nederlaag tegen Duitsland, Red Panthers winnen na shoot-outs

  In het Argentijnse Mendoza zijn onze nationale hockeyteams aan een nieuw seizoen van de FIH Pro League begonnen. De komende dagen wordt er telkens twee keer tegen Argentinië en twee keer tegen Duitsland gespeeld. De voorbije nacht stond het eerste treffen met Duitsland op de affiche. Onze hockeymannen gingen met 2-3 onderuit, de Red Panthers speelden gelijk (3-3) en wonnen de afsluitende shoot-outs.