Simone Biles.
Volledig scherm
Simone Biles. © AP/rv

Dat belooft voor de Spelen: Simone Biles pakt uit met bij vrouwen ongeziene sprong

Meer sportSimone Biles (24) is klaar voor de Olympische Spelen. Dat blijkt althans uit een trainingsvideo van de Amerikaanse die viraal gaat. Biles pakte uit met een ‘Yurchenko Double Pike’, mét uitstekende landing. Ongezien voor een vrouwelijke gymnaste. 

5 reacties

 • staf Janssens

  2 jaar geleden
  Beste turnster ooit
 • Martine Goossens

  2 jaar geleden
  Spectaculair zeker maar of dat het allemaal waard is, lichaam tot het uiterste drijven voor 'eeuwige' roem en 'pijntjes' voor de rest van je leven.
 • Dirk Van den Bogaert

  2 jaar geleden
  Precies ik die 's morgens uit zijn bed springt..., net voordat ik echt wakker word.
 • Kris Mets

  2 jaar geleden
  En toch liever Comaneci: technisch sterk en perfect uitgevoerd : dat is Biles ook door haar kort, gespierd lichaam maar Comaneci had dezelfde techniek EN/MAAR was gracieus/sierlijk in haar oefeningen. Zoals Nina Derwael op haar best: veel te groot voor gymnastiek maar met een sierlijkheid waarvoor we naar het turnen kijken
 • Polutnik Ronald

  2 jaar geleden
  Zeer straffe turnster deze Simone Biles.. Dat is top turnen .
 1. Een grote batterij moet je minder snel vervangen: zo kies je een e-bike op jouw maat
  HLN Shop

  Een grote batterij moet je minder snel vervangen: zo kies je een e-bike op jouw maat

  De e-bike is hét ideale vervoermiddel voor velen: met een elektrische fiets omzeil je immers hoge brandstofprijzen enerzijds en overbrug je vlot lange afstanden anderzijds. Zo'n toestel is bovendien maar liefst 50 keer minder belastend voor het milieu dan een auto. Maar hoe pik je jouw ultieme exemplaar uit het erg ruime aanbod? HLN Shop helpt je - letterlijk en figuurlijk - op weg in vier handige punten.
 2. “Een wereldtitel? Ik denk dat het kan”: Hanne Desmet over het WK shorttrack, “social media-gedoe” en haar langeafstandsrelatie
  PREMIUM
  3

  “Een wereldti­tel? Ik denk dat het kan”: Hanne Desmet over het WK shorttrack, “social me­dia-ge­doe” en haar langeaf­stands­re­la­tie

  Bart Swings zette vorige week de toon met goud, nu is het de beurt aan Hanne Desmet (26). Samen met Swings was ze de enige Belg die in Peking naar een olympische medaille schaatste. In januari deed de shorttrackster er nog EK-goud bij. En wat brengt het WK dit weekend in Seoul? “Als ik niet op het podium sta, zou ik dat zelf een mislukking vinden.”
 3. 500 dagen tot Parijs 2024. BOIC-voorzitter Saive en CEO Van Branteghem tellen af: “650 euro voor een ticket ís duur, maar Disneyland is ook niet goedkoop”
  PREMIUM
  OLYMPISCHE SPELEN
  9

  500 dagen tot Parijs 2024. BOIC-voorzitter Saive en CEO Van Branteghem tellen af: “650 euro voor een ticket ís duur, maar Disneyland is ook niet goedkoop”

  Het aftellen tot Parijs 2024 kan beginnen: nog 500 dagen te gaan. Tijd om samen met Jean-Michel Saive (53), voorzitter van het BOIC, en hun CEO Cédric Van Branteghem (44) enkele thema’s te overlopen, gaande van de dure tickets, over de nieuwigheden op de Spelen tot de medaillekansen van de Belgen. “De hockeyers, Nafi Thiam of Remco Evenepoel struikelen niet langer over een Belgisch minderwaardigheidscomplex en spreken hun ambities uit.”
 1. Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen
  Gouden Formule 1
  6

  Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen

  Max Verstappen strandde in de GP van Saudi-Arabië na een knappe inhaalrace op de tweede plaats. Enkel ploegmaat Sergio Pérez bleef uit zijn greep. Had jij dit voorspeld? Ga dan nu aan de slag voor de volgende GP in Australië en de rest van het seizoen: met de Gouden Formule 1 kan jij immers het beste raceteam samenstellen en zo kans maken op de hoofdprijs van maar liefst 4.000 euro.
 2. INTERVIEW. Emma Meesseman leeft en speelt in door aardbeving getraumatiseerd Turkije: “Vijf speelsters zijn alles kwijt, sommigen hun ouders”
  PREMIUM

  INTERVIEW. Emma Meesseman leeft en speelt in door aardbeving getraumati­seerd Turkije: “Vijf speelsters zijn alles kwijt, sommigen hun ouders”

  Ze zat net bij de Belgian Cats, toen de aarde beefde en dood en vernieling zaaide in het zuiden van Turkije, maar inmiddels ontdekte Emma Meesseman (29) zelf ook hoe groot de verliezen daar zijn. De kapitein van de Cats over leven in Istanboel, spelen bij Fenerbahçe en Brittney Griner: “Onze eerste reactie bij Griner was: ‘Hoe kàn je nu cannabisolie in je tas steken?’”