rv
Volledig scherm
© rv

Dartswereld rouwt om Momo Zhou (31), vrouw die de sport op de kaart zette in China

Darts boven gisteravond in Belfast tijdens de Premier League, maar de sport kreeg donderdag ook een klap te verwerken met het nieuws van het overlijden van de amper 31-jarige Momo Zhou. Ze was de eerste Chinese vrouw die te zien was op een event van organisator PDC, het WK voor landenteams 2018 in Frankfurt. De doodsoorzaak is niet bekend.

 1. Niet foutloos, wel nog in de running voor de medailles: Loena Hendrickx vijfde na korte kür op WK kunstschaatsen, Nina Pinzarrone debuteert met 14de plek
  WK KUNSTSCHAATSEN
  1

  Niet foutloos, wel nog in de running voor de medailles: Loena Hendrickx vijfde na korte kür op WK kunst­schaat­sen, Nina Pinzarrone debuteert met 14de plek

  Foutloos was het niet maar op het WK kunstschaatsen in Japan reed Loena Hendrickx vandaag wel een betere korte kür dan twee maanden terug op het EK. De 23-jarige vice-Europese kampioene staat voorlopig vijfde in de stand maar het podium is zeker niet buiten bereik. Nina Pinzarrone debuteerde fraai maar evenmin foutloos op haar eerste WK: zij werd 14de. Vrijdag wacht de vrije kür.
 2. Sterk Roeselare gunt Menen geen set
  LOTTO VOLLEY LEAGUE

  Sterk Roeselare gunt Menen geen set

  Niet al teveel problemen voor Roeselare -dat nog op een Europese roze wolk zat- op bezoek bij de buren van Menen. Kukartsev liet zich weer op alle vlak opmerken, Menen had receptioneel alle moeite van de wereld om overeind te blijven. In de tweede set boden de troepen van Depestele iets meer weerwerk dankzij de opslagen en de aanvallen van Capet. Wanneer Kukartsev twee keer niet tot scoren kwam, dwong Menen zowaar uit het niets een setbal af. De thuisspelers begonn en nadien met de daver op het lijf te spelen en verprutsten de kansen vakkundig. De schrik die Roeselare opdeed transformeerde zich in gezonde agressie op het parket. Kukartsev rolde met een sterke opslagreeks de rode loper uit voor zijn ploeg.
  Menen
 1. KIJK. “Ik voelde knie wel zeven keer kraken”: UFC-vechter weigert op te geven nadat been hélemaal plooit, maar deze foto toont de gevolgen

  KIJK. “Ik voelde knie wel zeven keer kraken”: UFC-vech­ter weigert op te geven nadat been hélemaal plooit, maar deze foto toont de gevolgen

  Hij wou van geen wijken weten. UFC-vechter Mohammad Mokaev, geboren in Rusland maar de Engelse nationaliteit, voelde het “zes tot zeven keer kraken” terwijl zijn tegenstander hem met een knieklem vasthield. Maar aftikken en dus opgeven, dat deed het nummer 12 op de wereldranking bij de vlieggewichten (53-57 kg) niet. Achteraf toonde hij zijn zwaar gezwollen knie. Ohja: Mokaev kon zich bevrijden uit de greep en vocht zich - geblesseerd dus - nog naar de zege.
 2. 500 dagen tot Parijs 2024. BOIC-voorzitter Saive en CEO Van Branteghem tellen af: “650 euro voor een ticket ís duur, maar Disneyland is ook niet goedkoop”
  PREMIUM
  OLYMPISCHE SPELEN
  9

  500 dagen tot Parijs 2024. BOIC-voorzitter Saive en CEO Van Branteghem tellen af: “650 euro voor een ticket ís duur, maar Disneyland is ook niet goedkoop”

  Het aftellen tot Parijs 2024 kan beginnen: nog 500 dagen te gaan. Tijd om samen met Jean-Michel Saive (53), voorzitter van het BOIC, en hun CEO Cédric Van Branteghem (44) enkele thema’s te overlopen, gaande van de dure tickets, over de nieuwigheden op de Spelen tot de medaillekansen van de Belgen. “De hockeyers, Nafi Thiam of Remco Evenepoel struikelen niet langer over een Belgisch minderwaardigheidscomplex en spreken hun ambities uit.”