Eén van die nieuwlichters is de 26-jarige Arnaud Van Soom uit Westende: “Het golfterrein ligt op een minuut van mijn huis, maar toen enkele vrienden voorstelden om eens te gaan golfen, was mijn eerste idee ‘jullie zijn zot.’"
Volledig scherm
PREMIUM
Eén van die nieuwlichters is de 26-jarige Arnaud Van Soom uit Westende: “Het golfterrein ligt op een minuut van mijn huis, maar toen enkele vrienden voorstelden om eens te gaan golfen, was mijn eerste idee ‘jullie zijn zot.’" © Benny Proot

Dankzij lockdown én Wesley Sonck: ook ‘gewoon volk’ maakt doorzwaai naar golfterrein

Golfen is hip, wordt democratischer en de sport heeft ook mee geprofiteerd van de lockdown: in Vlaanderen schreven de 55 golfclubs dit jaar samen 2.000 nieuwe leden in, dubbel zoveel als de voorgaande jaren. De campagne ‘Start to Golf’ met ambassadeur Wesley Sonck lokt nieuwe balmeppers en ook het succes van Belgische golfers werkt als een magneet.

3 reacties

 • Ewoud Doerrleben

  2 maanden geleden
  Rond Antwerpen is het bijzonder elitair. Op de parking wordt je auto schat, daarna je tas en inhoud en tenslotte je kleding. In Corona is een Teetime boeken voor niet leden zeer lastig. Dus ik blijf gezellig in Nederland spelen. Daar zijn de lidmaatschappen / speelrecht veel domocratischer, meeste banen geen ballotage, geen belachelijke inschrijfgeld, etc. In Belgie zal het nog lang duren voordat het hier een volkssport wordt.
 • Jim Van Der Steen

  2 maanden geleden
  Is eraan te zien. Probeer maar eens een tee time te boeken.
 • roger casteleyn

  2 maanden geleden
  Lidmaatschap bij een doorsnee niet-elitair geleide club ca 500 euro per jaar. Abonn. voetbal quasi idem. En golf kan je spelen tot je heeeel oud bent. Weinig tijd? overal kan je opteren voor 9 holes. 2u en klaar is kees. Doen.
 1. VIDEO. Eén van de allergrootsten ooit: de hoogtepunten uit carrière van Kobe Bryant
  Play
  NBA

  VIDEO. Eén van de allergroot­sten ooit: de hoogtepun­ten uit carrière van Kobe Bryant

  26 januari
 2. Zdenek Stybar: "Ik heb gewoon heel veel zin in het WK veldrijden"
  Play
  Veldrijden

  Zdenek Stybar: "Ik heb gewoon heel veel zin in het WK veldrijden"