'Dancing Dimi' legt wereldkampioen Price het zwijgen op en plaatst zich voor halve finales World Matchplay: “Zijn mentale spelletjes? Ik moest erom lachen”

DartsGerwyn Price het zwijgen opgelegd. Dimitri Van den Bergh heeft zijn kwartfinale op de World Matchplay tegen de excentrieke wereldkampioen en nummer één van de wereld gewonnen met 9-16. Een ferme stunt van ‘Dancing Dimi’, die zaterdag in de halve finale Krzysztof Ratajski treft. De weg naar de finale ligt open. “Dit is groots”, reageerde Van den Bergh euforisch. 

9 reacties

 • Greet Van Pee

  24 uur geleden
  Vroeger nooit veel naar darts gezien, omdat het een "cafésport" was, maar sinds Dimi meedoet, OMG, ik vind het geweldig ! Een dikke proficiat ! Verdiende zege en ik wens Dimi en Evi veel geluk !
 • Edith Bastiaensens

  1 dag geleden
  Ik had de eer meer dan een uur met Dimi en Evi te babbelen in de wachtkamer van de gynaecoloog. Ongelooflijk sympathiek koppel, niks capsones. Toen wisten ze het geslacht van de baby nog niet. Proficiat Dimi.
 • stefan crama

  1 dag geleden
  In 1 woord " geweldig".
 • André Christiaens

  1 dag geleden
  Hadden wij er maar zo 11 of 15 bij de Rode Duivels, die strijden voor onze driekleur, Dimi doet het alleen. Hij heeft het spel zeer fantastisch gespeeld, hij heeft zijn tegenstrever op een propere manier partij gegeven, Dimi was sterk maar heeft toch 3 maal zijn uitwerpen naar Price gegeven anders was de uitslag 6 -16 geweest. De naam van een tegenstrever zegt gewoon niks. Proficiat Dimi!!
 • robert van nuffel

  1 dag geleden
  eindelijk terug iets moois op tv goed gedaan demi
 1. Ondertussen bij Remco en Mauri in Tokio: “Vandaag verkenning eerste 125 kilometer, maandag finale”
  Olympische Spelen
  1

  Ondertus­sen bij Remco en Mauri in Tokio: “Vandaag verkenning eerste 125 kilometer, maandag finale”

  Weinig nieuws onder de rijzende zon, had wielerbondscoach Sven Vanthourenhout gisteren vanuit ankerplaats Maebashi te melden over de Olympische Spelen. En dat is in dit geval goed nieuws. “Na twee dagen aanpassing haspelde Remco Evenepoel zijn eerste echte kwaliteitstraining af. En dat zag er goed uit. Hij oogt rustig en ontspannen, klaagt niet over de jetlag en de warmte. Het zit dus snor.”
 2. WORLD MATCHPLAY. Wright en Van Gerwen plaatsen zich vlot voor de halve finales, Smith en Aspinall zijn uitgeschakeld
  Play
  Darts

  WORLD MATCHPLAY. Wright en Van Gerwen plaatsen zich vlot voor de halve finales, Smith en Aspinall zijn uitgescha­keld

  Dimitri van den Bergh plaatste zich gisteren al voor de halve finales door wereldkampioen Gerwyn Price uit te schakelen. Maar ook vandaag stonden nog twee kwartfinales op het programma. Daarin verzekerden Peter Wright en Michael van Gerwen zich van een plaatsje bij de laatste vier, Michael Smith en Nathan Aspinall schoten tekort. Het relaas van de twee duels kan u herbeleven in deze liveblog of bekijk hier de samenvattingen.