'Dancing Dimi' legt wereldkampioen Price het zwijgen op en plaatst zich voor halve finales World Matchplay: “Zijn mentale spelletjes? Ik moest erom lachen”

DartsGerwyn Price het zwijgen opgelegd. Dimitri Van den Bergh heeft zijn kwartfinale op de World Matchplay tegen de excentrieke wereldkampioen en nummer één van de wereld gewonnen met 9-16. Een ferme stunt van ‘Dancing Dimi’, die zaterdag in de halve finale Krzysztof Ratajski treft. De weg naar de finale ligt open. “Dit is groots”, reageerde Van den Bergh euforisch. 

9 reacties

 • Greet Van Pee

  2 dagen geleden
  Vroeger nooit veel naar darts gezien, omdat het een "cafésport" was, maar sinds Dimi meedoet, OMG, ik vind het geweldig ! Een dikke proficiat ! Verdiende zege en ik wens Dimi en Evi veel geluk !
 • Edith Bastiaensens

  2 dagen geleden
  Ik had de eer meer dan een uur met Dimi en Evi te babbelen in de wachtkamer van de gynaecoloog. Ongelooflijk sympathiek koppel, niks capsones. Toen wisten ze het geslacht van de baby nog niet. Proficiat Dimi.
 • stefan crama

  2 dagen geleden
  In 1 woord " geweldig".
 • André Christiaens

  2 dagen geleden
  Hadden wij er maar zo 11 of 15 bij de Rode Duivels, die strijden voor onze driekleur, Dimi doet het alleen. Hij heeft het spel zeer fantastisch gespeeld, hij heeft zijn tegenstrever op een propere manier partij gegeven, Dimi was sterk maar heeft toch 3 maal zijn uitwerpen naar Price gegeven anders was de uitslag 6 -16 geweest. De naam van een tegenstrever zegt gewoon niks. Proficiat Dimi!!
 • robert van nuffel

  2 dagen geleden
  eindelijk terug iets moois op tv goed gedaan demi
 1. Verpletterende Antetokounmpo bezorgt de Milwaukee Bucks eerste NBA-titel in 50 jaar
  NBA
  1

  Verplette­ren­de Antetokoun­mpo bezorgt de Milwaukee Bucks eerste NBA-titel in 50 jaar

  Voor het eerst sinds 1971 mogen de Milwaukee Bucks zich weer tot kampioen van de NBA kronen. Toen werd Kareem Abdul-Jabbar MVP van de finalewedstrijden, vannacht viel Giannis Antetokounmpo die eer te beurt. Oververdiend. Hij zette de puntjes op de i met 50 punten, 14 rebounds, 5 blocks, 64% shotpercentage en bijna 90% vanaf de vrijworplijn. Daarmee is hij pas de zevende speler die 50 of meer scoort in de NBA Finals. Een ronduit legendarische wedstrijd van ‘The Greek Freak’. Hij brengt de ploeg die hem in 2013 koos nu ook een welverdiende trofee. 98-105. Bucks in six.
 2. PORTRET. Krzysztof Ratajski, de laatste horde voor ‘Dancing Dimi' op weg naar de finale: een Pool die zijn vrouw uit bijgeloof thuislaat
  Darts

  PORTRET. Krzysztof Ratajski, de laatste horde voor ‘Dancing Dimi' op weg naar de finale: een Pool die zijn vrouw uit bijgeloof thuislaat

  Krzysztof Ratajski is de man die vanavond tussen Dimitri van den Bergh en een tweede finale op rij op de Match Worldplay darts staat. ‘The Polish Eagle’ staat voor het eerst in de halve finale van het prestigieuze toernooi. Maar onervaren of niet op dit niveau, ‘Dancing Dimi' is toch maar beter op zijn hoede. De Pool stootte immers erg vlot door naar de halve finale en, misschien nog wel het allerbelangrijkste voor Ratajski, zijn vrouw is thuis gebleven.