Volledig scherm
© BELGA

Cinnamon Rolls, Marfan en Nederlands avontuur: wat u (wellicht) nog niet wist over zilveren Pieter Timmers

Rio201620 jaar na Fred Deburghgraeve heeft ons land opnieuw een olympische zwemmedaille te pakken, want Pieter Timmers ging afgelopen nacht in Rio met de zilveren plak lopen op de 100 meter vrij. Dat hij een aardig stukje kan zwemmen hoeft dus al lang geen betoog meer, dus besloten wij iets dieper te gaan graven. Vijf dingen die u (wellicht) nog niet wist over de boom van 2 meter die 28 jaar geleden het levenslicht zag in Neerpelt:

 1. "Zetten jullie die man opzij?" Polemiek rond zwemcoach Timmers bereikt nieuw hoogtepunt na zilveren plak

  "Zetten jullie die man opzij?" Polemiek rond zwemcoach Timmers bereikt nieuw hoogtepunt na zilveren plak

  De architect achter het succes van zilveren Pieter Timmers is natuurlijk zijn coach Ronald Gaastra. De 57-jarige Nederlander vertolkt al sinds jaar en dag een hoofdrol binnen de contouren van het Belgische zwemmen, maar wordt straks afgevoerd. Een beslissing die al voor de Olympische Spelen werd genomen en na de knalprestatie van Limburger Timmers in Rio onder vuur komt te liggen. Onder andere de mentor van Sven Nys mengt zich in de debatten.
 2. ZILVER! Timmers schrijft geschiedenis op de 100 meter vrij

  ZILVER! Timmers schrijft geschiede­nis op de 100 meter vrij

  Na het goud van Greg en het brons van Dirk hebben we nu ook het zilver van Pieter. In een van de koningsnummers in het zwemmen, de 100 meter vrij, verbaasde Pieter Timmers (28) vannacht vriend en vijand door als tweede aan te tikken in een fantastische tijd van 47.80. Enkel de Australiër Kyle Chalmers, amper 18, zwom sneller (47.58). Nathan Adrian (27) pakte dan weer het brons. Maar het was Pieter Timmers die de race van zijn leven zwom.
 1. Bart Tommelein: "Het WK wordt een afgebakend evenement"
  Play

  Bart Tommelein: "Het WK wordt een afgebakend evenement"

 2. De hoogtepunten van een fraaie topper tussen Club en Genk
  Play
  Jupiler Pro League

  De hoogtepun­ten van een fraaie topper tussen Club en Genk