De Detroit Pistons brachten een eerbetoon aan Griner voor hun duel tegen Los Angeles Lakers.
Volledig scherm
De Detroit Pistons brachten een eerbetoon aan Griner voor hun duel tegen Los Angeles Lakers. © AP

Brittney Griner raakt na vrijlating voor het eerst in tien maanden basketbal aan: “Ze gaat ongelofelijk goed met de situatie om, maar geef haar tijd”

Meer sportVoor het eerst in tien maanden heeft Brittney Griner (32), die vorige week vrijdag werd vrijgelaten uit Rusland na een gevangenenruil, een basketbal aangeraakt. De tweevoudige olympisch kampioene en WNBA-ster deed een korte training in San Antonio, Texas. Dat betekent echter niet dat ze sowieso haar wederoptreden bij Phoenix Mercury zal maken. “Tijdens de feestdagen kan ze zonder druk een beslissing nemen”, zegt haar zaakwaarnemer Lindsay Kagawa Colas.

53 reacties

 • Evan De Jongh

  2 maanden geleden
  Ze heeft toegegeven op aanraden van haar advocaten ginder in hoop voor een lichte straf. Had het geen oorlog geweest was ze nooit vastgezet en zo een deals gebeuren regelmatig enkel nu is ze bekend en wordt er veel drama over gemaakt. Enige wat je haar kan verwijten is dat ze dollartekens in haar ogen had toen ze naar Rusland ging en dit risico's inhoudt.
 • Luc DE HERT

  2 maanden geleden
  Dat zijn dezelfde Amerikanen die België verbieden een gevangenenruil met Iran te organiseren…
 • Eric Servaes

  2 maanden geleden
  Sommigen hebben hier het lef om Griner nu verantwoordelijk te stellen voor vrijlating van Bout !?! Kan het nog gekker ?? Mooi staaltje van victim blaming weer. Beschamend.
 • Max Arkens

  2 maanden geleden
  Ze had beter moeten weten. Rusland is streng met dit soort zaken, zeker tegenover bepaalde nationaliteiten. Maar ik wil er wel op wijzen dat deze olie met drugs vergelijken vergelijkbaar is alsof men druivensap met drugs vergelijkt. Het begint beide van een plant (cannabis, druif), maar door het proces komen er wel of geen narcotica in het eindproduct (THC, alcohol).
 • Piet Schots

  2 maanden geleden
  Dus die trien die daar poen ging scheppen is belangrijker dan iemand die al heel zijn leven ten dienste stond voor de Amerikaanse maatschappij. Proficiat.
 1. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.
 2. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.