Emma Meesseman.
Volledig scherm
Emma Meesseman. © AP
MVP Emma Meesseman en Julie Allemand helpen Chicago aan zege tegen Seattle en stek in play-offs

WNBAChicago Sky heeft de WNBA-topper tegen Seattle Storm gewonnen met 78-74. De leider is zo zeker van een stek in de play-offs met de beste acht. ‘MVP’ Emma Meesseman was bij Chicago goed voor 16 punten, 10 rebounds en 6 assists. Julie Allemand, voor de tweede keer op rij in de basis gezien de hersenschudding van Courtney Vandersloot, lukte 4 punten, 2 rebounds en 2 assists.

1 reactie

 • Tony Chan

  4 maanden geleden
  Wat een speler, wat een dame.
 1. Onherkenbare Belgian Lions kansloos onderuit tegen Turkije
  Basketbal

  Onherkenba­re Belgian Lions kansloos onderuit tegen Turkije

  Kansloos verlies voor de Belgian Lions in deze WK-kwalificatiepartij. Al in het openingskwart uitgeteld: van 0-6 naar 20-8. En later 39-20. De Lions waren onherkenbaar. Te weinig geloof en defensieve felheid, te weinig offensieve wapens, te weinig collectief. Alleen Ismaël Bako ontsnapte aan de malaise. Hij telde halfweg (43-27 ruststand) 12 punten uit een feilloze 5 op 5 afwerking. Zijn teammaats combineerden toen voor … 5 op 25! Geen driepuntkracht (2/11), geen transitiespel.
 2. “Een mijlpaal die ik wou halen”: Lisa Vaelen toont veerkracht in WK-allroundfinale met fraaie elfde plek, Maellyse Brassart vijftiende
  Play
  WK turnen

  “Een mijlpaal die ik wou halen”: Lisa Vaelen toont veerkracht in WK-allroundfi­na­le met fraaie elfde plek, Maellyse Brassart vijftiende

  Sterk werk van de twee Belgische turnsters in de WK-allroundfinale. Lisa Vaelen toonde zich mentaal veerkrachtig en eindigde op een fraaie elfde plek. Maellyse Brassart finishte als vijftiende. Voor beide turnsters bleek de balk de boeman, maar Lisa Vaelen blonk uit op de sprong: “Dat was een mijlpaal die ik opnieuw wou halen.”