Hassan, Duplantis en Kerley.
Volledig scherm
PREMIUM
Hassan, Duplantis en Kerley. © Photonews

Born to fly, meetingrecord van Bolt in gevaar en chrono op de mijl sneuvelt quasi zeker: tien om te zien op de Memorial Van Damme

AtletiekAstronomen en andere liefhebbers zitten op het puntje van hun stoel. Het wordt vanavond namelijk sterrenkijken in het Koning Boudewijnstadion. Een plejade van olympische kampioenen struikelt over elkaar, ook de fine fleur van de Belgische atletiek passeert de revue. Voor een keertje niet op de Zeedijk, maar gewoon in Brussel: ‘Tien Om Te Zien’.

0 reacties

 1. “Er zijn nog steeds wantoestanden aan de gang”: ex-gymnastes pikken nominatie Marjorie Heuls niet
  Play
  Meer sport

  “Er zijn nog steeds wantoestan­den aan de gang”: ex-gymnastes pikken nominatie Marjorie Heuls niet

  De ex-gymnastes die het jarenlange fysieke en mentale misbruik binnen de GymFed hebben aangeklaagd, pikken het niet dat coach Marjorie Heuls genomineerd is voor ‘Topsportcoach van het Jaar.” Tineke Sonck, de woordvoerster die de ex-gymnastes vanaf het begin heeft bijgestaan, zegt dat er in de Topsporthal van Gent zelfs weinig is veranderd. “Er zijn aanwijzingen dat dezelfde wantoestanden nog steeds aan de gang zijn.”
 2. De Decker zorgt voor beste Belgische resultaat op derde dag van PDC Super Series 7, Van den Bergh meteen out
  Darts

  De Decker zorgt voor beste Belgische resultaat op derde dag van PDC Super Series 7, Van den Bergh meteen out

  Mike De Decker (PDC 72) zorgde op het 26ste Players Championship-toernooi van de PDC Super Series 7 voor het beste Belgische resultaat. Onze 25-jarige landgenoot haalde de zestiende finales, daarin sneuvelde hij tegen Ryan Searle (PDC 27) met 6-1. Eerder klopte De Decker achtereenvolgens James Wilson (PDC 72) en Jonathan Worsley (PDC 121). Dimitri Van den Bergh (PDC 5) - winnaar van de openingsdag in Barnsley - verging het minder goed. Hij verloor in de eerste ronde van Rowby-John Rodriguez (PDC 96): 2-6. Kim Huybrechts (PDC 34) en Geert de Vos (PDC 110) strandden in ronde twee na nederlagen tegen Dirk van Duijvenbode (PDC 17) - 6-3 - en Daryl Gurney (PDC 23), 6-2. De Vos stuntte eerder op de dag tegen Simon Whitlock (PDC 19). Het vloertoernooi eindigt morgen met het 27ste Players Championship-toernooi.
 3. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.