In de marge van de studie stelde ex-tennisster en coach Dominique Monami dat er voor de aanwezigheid van vrouwen in de bestuursorganen van sportorganisaties "bij een deel van mannen een mentaliteitswijziging nodig is".
Volledig scherm
In de marge van de studie stelde ex-tennisster en coach Dominique Monami dat er voor de aanwezigheid van vrouwen in de bestuursorganen van sportorganisaties "bij een deel van mannen een mentaliteitswijziging nodig is". © REUTERS

BOIC: "Slechts 1 op 4 bestuurders van sportfederaties in ons land is een vrouw"

SportSlechts 23 procent van de bestuurders van overkoepelende olympische sportfederaties in ons land is een vrouw. In Vlaanderen gaat het om 16 procent, in Wallonië om 29 procent. Dat blijkt uit een recent internationaal onderzoek waarvan de cijfers dinsdag in Leuven werden bekendgemaakt tijdens een colloquium georganiseerd door de Task Force "Woman & Sports" van het BOIC.

 1. Ogier leidt voor Neuville in Rally van Monza
  Autosport

  Ogier leidt voor Neuville in Rally van Monza

  Sébastien Ogier (Toyota Yaris WRC) rijdt na afloop van de openingsdag van de Rally van Monza, de slotwedstrijd van het WK rally 2020, aan de leiding. De Fransman heeft een kleine voorsprong van een halve seconde op eerste achtervolger Thierry Neuville (Hyundai i20 Coupé WRC). Titelverdediger Ott Tänak (Hyundai i20 Coupé WRC) reed de derde tijd en volgt op 2 seconden. WK-leider Elfyn Evans (Toyota Yaris WRC) is vierde op 2,7 seconden.
 2. Nederlander Raoul Ehren volgt zijn landgenoot Niels Thijssen op als bondscoach van Red Panthers
  Meer sport

  Nederlan­der Raoul Ehren volgt zijn landgenoot Niels Thijssen op als bondscoach van Red Panthers

  Niels Thijssen haakt met onmiddellijke ingang af als bondscoach van de Red Panthers: dat maakte de Belgische Hockeyfederatie donderdagochtend in een persmededeling bekend. De 37-jarige Nederlander werd in maart 2017 aangesteld als bondscoach en acht nu het moment rijp om de pagina om te draaien. De opvolger van Thijssen wordt zijn landgenoot Raoul Ehren (47), die net voor het EK 2019 de staf van de Panthers versterkte.
 1. 'Best of' van Charles De Ketelaere in Champions League
  Play

  'Best of' van Charles De Ketelaere in Champions League

 2. Mulder over de zege van Club tegen Zenit: "Dit is een uitslag die staat"
  Play

  Mulder over de zege van Club tegen Zenit: "Dit is een uitslag die staat"