Nina Derwael, coach Marjorie Heuls en Jutta Verkest keken vandaag toe hoe de concurrentie hen uit de topacht in de landenranking wipte.
Volledig scherm
Nina Derwael, coach Marjorie Heuls en Jutta Verkest keken vandaag toe hoe de concurrentie hen uit de topacht in de landenranking wipte. © BELGA

Belgym grijpt naast WK-teamfinale, Vaelen haalt wel allroundfinale en net als Derwael een toestelfinale

WK turnenHet Belgisch gymnastiekteam zal zich dinsdag niet mogen bewijzen in de teamfinale op het WK in Liverpool. De gezamenlijke score van 156,063 punten volstond niet voor een plek in de topacht. Individueel turnen Nina Derwael (brug) en Lisa Vaelen (sprong) zaterdag wel een toestelfinale, en Vaelen plaatste zich als 18de in de allroundcompetitie ook voor die finale op donderdag.

0 reacties

 1. Niet écht overtuigend, maar nooit in problemen tegen Nieuw-Zeeland: Red Lions op een drafje naar laatste vier
  WK HOCKEY
  6

  Niet écht overtui­gend, maar nooit in problemen tegen Nieuw-Zee­land: Red Lions op een drafje naar laatste vier

  Na een wedstrijd waarin ze domineerden wonnen de Red Lions de kwartfinale op het WK met 2-0 van Nieuw-Zeeland. De Kiwi’s verrasten in de cross-over nog thuisland India, maar tegen de ervaren Belgen konden ze nooit een vuist maken. De troepen van bondscoach Michel van den Heuvel spelen al zeker tot zondag om de medailles. Vrijdag om 14.30 uur staat de halve finale tegen wellicht Nederland op de affiche.
 2. Hobbykamer of extra opslagruimte maken van je zolder? Op deze vijf punten moet je letten
  Livios

  Hobbykamer of extra opslagruim­te maken van je zolder? Op deze vijf punten moet je letten

  Kan je wel wat meer ruimte gebruiken in huis? Vooraleer je denkt aan het toevoegen van een extra volume, kijk je best eerst eens naar je zolder. De ruimte onder het dak wordt vaak onderbenut, terwijl ze interessante mogelijkheden kan bieden. Maar vooraleer je je zolder omvormt tot een woonruimte, moet je jezelf eerst enkele belangrijke vragen stellen. Bouwsite Livios lijst ze voor je op.
 3. Pijnlijke relatiebreuk en slechte trainingen speelden Loena Hendrickx parten en kostten haar goud: “Ik heb erg diep gezeten”
  PREMIUM
  EK KUNSTSCHAATSEN
  30

  Pijnlijke relatie­breuk en slechte trainingen speelden Loena Hendrickx parten en kostten haar goud: “Ik heb erg diep gezeten”

  Geen goud, wel zilver. Dat is de medaille die Loena Hendrickx vanavond in haar koffer steekt. En waar de 23-jarige kunstschaatster zich intussen ook wel mee kan verzoenen, want tot drie dagen voor het EK leken haar trainingen nergens naar, zegt ze openhartig. “Ik lag véél op mijn kont op het ijs. Ik heb afgezien, veel traantjes gelaten.” Daar stak haar recente relatiebreuk ook voor veel tussen.