BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Belgische korfballers kunnen Nederland niet onttronen in EK-finale: “Wel lef en ruggengraat getoond”

Meer sportDe Belgische korfballers zijn er niet in geslaagd Nederland te onttronen als Europees kampioen. In de finale moesten de Belgian Diamonds zaterdag in de Lotto Arena in Antwerpen met 17-21 de duimen leggen voor de noorderburen. 

1 reactie

 • Danny Mertens

  1 jaar geleden
  Voor de niet kenners toch nogeens even vermelden dat de Belgische spelers korfbal doen naast een gewone job en de Nederlander professionele korfballers zijn en dus geen job hoeven doen naast hun sport.
 1. Caruur Gent - Volley Haasrode Leuven 2-3
  Volleybal

  Caruur Gent - Volley Haasrode Leuven 2-3

  In de hardnekkige strijd om de derde plaats in de ‘Lotto Volley League’ heeft Caruur Gent een 2-0 voorsprong uit handen moeten geven. De efficiënte bezoekers uit Leuven gingen met twee belangrijke punten naar huis. Er waren twee oorzaken voor de Leuvense winst. In de derde set - toen het Caruur-team op een 14-10 voorsprong stond - waren er een paar fasen en een betwistbare beslissing die net in het voordeel van de bezoekers kantelden. En Hendrik Tuerlinckx natuurlijk. De hoofdaanvaller van Leuven werd aanvankelijk flink afgestopt door een uitstekende Vandecaveye en zijn medespelers - denk aan de twee blokpunten op het einde van de openingsset. Hij schroefde zijn aanvalsscore in de laatste sets helemaal omhoog. Hij werd tot man van de wedstrijd verkozen. (WVM)