Bob Verbeeck (CEO Soudal), Dimitri Rombouts (CEO Rinkven golf), Vic Swerts (CEO Soudal) en Manu Rombouts (voorzitter van de Belgische golffederatie).
Volledig scherm
Bob Verbeeck (CEO Soudal), Dimitri Rombouts (CEO Rinkven golf), Vic Swerts (CEO Soudal) en Manu Rombouts (voorzitter van de Belgische golffederatie). © BELGAIMAGE

Belgische golfers opgetogen met nieuw thuistoernooi: “Extra stimulans om goed te presteren”

Meer sportBelgische golffans wrijven zich in de handen. Vanaf 2022 zijn Thomas Pieters, Thomas Detry en Nicolas Colsaerts opnieuw in eigen land te bewonderen. De Belgian Open in Schilde krijgt een plekje op European Tour golf kalender.

3 reacties

 • Patrick Vandeputte

  8 maanden geleden
  150 spelers zal het zijn en niet 15 denk ik dan. Maar eindelijk terug een tornooi in België dat aanspreekt.
 • Nick Demeester

  8 maanden geleden
  Fantastisch ! Ik ga zeker kijken, we mogen hopen dat we tegen volgend jaar ter plaatse mogen gaan kijken.
 • toon de koker

  8 maanden geleden
  15 spelers lijkt me heel weinig
 1. Jacques Borlée verliest atlete: Hanne Claes kiest voor Carole Bam
  Atletiek

  Jacques Borlée verliest atlete: Hanne Claes kiest voor Carole Bam

  Het overkomt Jacques Borlée niet veel dat een atleet het bij hem voor bekeken houdt maar begin november besliste Hanne Claes om na vier jaar haar Brusselse trainer in te ruilen voor Carole Bam, coach van de Belgian Cheetahs en ook van Cynthia Bolingo. “Ik heb nood aan wat nieuws,” zo drukte de 30-jarige hordeloopster het uit, die een maand voor de Spelen een stressfractuur aan de enkel opliep. Ook voorheen sukkelde Claes veel met blessures, vooral aan de achillespees. Haar beste prestatie onder Borlée was een vierde plek op de 400m horden op het EK van 2018. “Bij Carole hoop ik m’n snelheid terug te vinden. Uiteraard is het nooit leuk om zo’n boodschap aan je trainer te moeten geven maar Jacques en ik zijn in vrede uit elkaar gegaan (lacht).”