Minister van Defensie Ludivine De Donder geflankeerd door Jean-Michel Saive, Cedric Van Branteghem en de topsporters van Defensie.
Volledig scherm
Minister van Defensie Ludivine De Donder geflankeerd door Jean-Michel Saive, Cedric Van Branteghem en de topsporters van Defensie. © @TopsportBelDef

Belgisch leger en BOIC herbevestigen samenwerking rond topsport: “Topsport maakt deel uit van Defensie”

Meer sportTopsport Defensie en het Belgisch Interfederaal Olympisch Comité (BOIC) slaan met een vernieuwd samenwerkingsprotocol de handen weer helemaal in elkaar. BOIC-voorzitter Jean-Michel Saive en CEO Cédric Van Branteghem bezegelden samen met Minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS) het akkoord. 

3 reacties

 • Eric De Baeremaeker

  1 maand geleden
  En dat met ons belastingsgeld , Defensie heeft dan geld tekort ? Wat doen ze met het geld van de sponsoring ?
 • Jean Gallet

  1 maand geleden
  ABL kan luxe paarden en privilegees missen als de pest. Sport is hobby en dus past niet in een leger in oorlogsmodus. Training op het terrein en al de rest in de vrije tijd.
 • Philip Coorens

  1 maand geleden
  Het leger dient niet om atleten hun hobby te betalen of sportcarrière uit te bouwen. Dit werkt ook niet echt aanmoedigend voor de gewone soldaat die hard moeten werken voor zijn maandloon en vaak van huis is terwijl de atleten vrij zijn om hun sport intensief te beoefenen. BOIC moet instaan voor onze jonge Belgische atleten en het leger moet zijn geld uitgeven aan de ontwikkeling en verbetering van onze defensie, zo simpel is dat.
 1. REPORTAGE. Schoolklas beleeft op BOIC unieke ‘Olympische Dag’ met hockeyheld Thomas Briels: “Ons verhaal vertelt als een Hollywoodfilm”
  Play
  PREMIUM
  Olympische Spelen

  REPORTAGE. Schoolklas beleeft op BOIC unieke ‘Olympische Dag’ met hockeyheld Thomas Briels: “Ons verhaal vertelt als een Hollywood­film”

  De olympische gouden medaille van hockeyer Thomas Briels ging van kinderhand tot kinderhand, even konden ze sportieve roem tastbaar aanraken. Met Briels als gastspreker had het BOIC op ‘Olympic Day’ een Franstalige schoolklas uit Genappe uitgenodigd voor een unieke leerdag over de olympische waarden, met soms een grappige noot: “Weten jullie hoeveel medailles België in Tokio won? Zestien? Neen, dat is voor Parijs.”