Photo News
Volledig scherm
© Photo News

België na shoot-outs tegen Nederland naar finale WK hockey, doelman Vanasch opnieuw dé held: “We staan er soms zelf van te kijken wat hij allemaal doet”

Niets kan de Red Lions stoppen! Ook niet een eerste helft waarin ze wat verloren liepen tegen Oranje. Onze hockeymannen knokten twee keer terug en toonden zich, net als een goede vier jaar geleden in de WK-finale, het koelbloedigst in de shoot-outs. “Een lastige situatie keren is ook een kwaliteit”, aldus Loïck Luypaert. De finale is zondag tegen Duitsland (14u30).

58 reacties

 • Jan Daems

  2 maanden geleden
  De term 'gouden generatie' is in België alleen op deze sporters van toepassing. Succes mannen en zondag een gouden medaille!
 • Phil Duncan

  2 maanden geleden
  Dikke proficiat en nu nog één keer gaan tot het gaatje om hun titel te verlengen . Top team .
 • jan boden

  2 maanden geleden
  De Nederlanders hebben een jonge ploeg en misten bij de shoot-outs de nodige ervaring en koelbloedigheid. Over een paar jaar staan ze er wel weer.
 • Robert Van Garderen

  2 maanden geleden
  Knap gedaan!
 • Chesney delie

  2 maanden geleden
  De belg is nu eenmaal goed in dingen tegenhouden ;)
 1. KIJK. “Ik voelde knie wel zeven keer kraken”: UFC-vechter weigert op te geven nadat been hélemaal plooit, maar deze foto toont de gevolgen

  KIJK. “Ik voelde knie wel zeven keer kraken”: UFC-vech­ter weigert op te geven nadat been hélemaal plooit, maar deze foto toont de gevolgen

  Hij wou van geen wijken weten. UFC-vechter Mohammad Mokaev, geboren in Rusland maar de Engelse nationaliteit, voelde het “zes tot zeven keer kraken” terwijl zijn tegenstander hem met een knieklem vasthield. Maar aftikken en dus opgeven, dat deed het nummer 12 op de wereldranking bij de vlieggewichten (53-57 kg) niet. Achteraf toonde hij zijn zwaar gezwollen knie. Ohja: Mokaev kon zich bevrijden uit de greep en vocht zich - geblesseerd dus - nog naar de zege.