BELGA
Volledig scherm
© BELGA

"België heeft vrouwenbasket gered op WK": FIBA-columnist (nog steeds) lyrisch over Belgian Cats

BasketEén week na het WK is FIBA-columnist Paul Nilsen nog altijd in de zevende hemel over het basketbal waarmee de Belgian Cats in Tenerife zowat alle harten veroverden: "België heeft het vrouwenbasket gered."

3 reacties

 • Germain De Block

  3 jaar geleden
  Heel heel erg trots op hun team prestatie.!!!!
 • Anoniem

  3 jaar geleden
  De mannheeft overschot van gelijk.
 • Kurt De coninck

  3 jaar geleden
  En als ze in België nu eens de uitstraling van onze sporters ter harte nemen,investeren,correct verlonen ipv te teren op deze successen en mee in de spotlights te lopen om dan maar weer alles zo te laten en later weer huilen dat vroeger alles beter was ACT NOW
 1. Belgian Cats slaan Griekenland in oefenmatch in één kwart KO

  Belgian Cats slaan Grieken­land in oefenmatch in één kwart KO

  Zónder Billie Massey, die met de rug sukkelt, maar mét publiek maakten de Belgian Cats gisteren in Kortrijk in hun vrienschappelijke interland in één kwart het verschil tegen Griekenland, 13de op de wereldranking en ook in volle voorbereiding op het EK. In het tweede quarter duwden Emma Meesseman, die de avond met een double double (21 punten, 10 rebounds) afsloot, en topscoorster Kim Mestdagh even het gaspedaal in. Na de rust consolideerde België z’n voorsprong en kwam de zege nooit meer in het gedrang. Zaterdag oefenen de Cats opnieuw tegen de dames uit Hellas.
 1. Strafcorner van Stephanie Vanden Borre redt de Panthers: duel tegen Nederland in halve finales
  Play
  EK hockey

  Strafcor­ner van Stephanie Vanden Borre redt de Panthers: duel tegen Nederland in halve finales

  De Red Panthers bevestigden ook in hun derde poulematch en mogen na 2013 en 2017 voor de derde keer naar de halve finale van het Europees kampioenschap. Als meer dan leuke extra zijn de speelsters van coach Raoul Ehren volgend jaar ook zeker van deelname aan het WK in Nederland en Spanje. Deze keer konden de Panthers een scheve situatie aan het slot van de match rechtzetten dankzij een strafcorner van Stephanie Vanden Borre (1-1). De Engelse vrouwen werden daarmee verwezen naar de plaatsingswedstrijden. De Panthers staan vrijdag in halve finale voor een hele uitdaging tegen torenhoog toernooifavoriet Nederland.
 2. Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste vijf kijktips voor het weekend. Aangezien de Rode Duivels pas maandag opnieuw aan de bak moeten op het EK voetbal vulden wij onze Kijkgids voor u aan met Streamz Original ‘Glad ijs’, een kersverse parel uit de stal van Pixar en ‘Physical’, een nieuwe komedie-dramaserie in een eighties-sausje. Dit is onze streaming top vijf!