De Belgian Rockets.
Volledig scherm
De Belgian Rockets. © Photo News

Belgian Falcons en Rockets zesde in finale 4x100 meter, België klokt af op 10 medailles

European ChampionshipsDe ‘European Championships’, een vierjaarlijks multisportevenement dat de bestaande Europese kampioenschappen in verschillende sporten samenbrengt, zitten erop. Dankzij Nafi Thiam (goud), Lotte Kopecky (twee keer goud), Robbe Ghys (zilver), diezelfde Ghys en Fabio Vandenbossche (brons), Tim Merlier (brons), Jules Hesters (brons), Artuur Peters (brons), Lize Broekx en Hermien Peters (zilver) en de Belgian Tornados (zilver) veroverde België tien medailles. Hieronder kan u het EK nog eens herbeleven.

49 reacties

 • Jan Janssens

  3 maanden geleden
  Ik dacht dat je je beste loopster voor het laatst moest houden? Maar neen, die laten ze eerst lopen, dat kost hen de bronzen medaille.
 • Gerda Goethuys

  3 maanden geleden
  Top gelopen dames spijtig geen medaille
 • Gerda Goethuys

  3 maanden geleden
  Goed gedaan jongens top
 • Elle Devee

  3 maanden geleden
  Zonder die blessure van Kevin was het weer goud geweest. Knappe prestatie toch, en Dylan is een waardige opvolger van zijn broer. En zilver is toch ook mooi
 • Hugo Verlot

  3 maanden geleden
  Er mag wel meer aandacht geschonken worden aan de topprestaties van de kajakkers. Zijn echte topsporters.
 1. “Geen evidente affiches maar wel duels waar publiek van kan genieten”: Yellow Tigers staan voor uitdagende poulefase voor EK 2023 in België
  VOLLEYBAL

  “Geen evidente affiches maar wel duels waar publiek van kan genieten”: Yellow Tigers staan voor uitdagende poulefase voor EK 2023 in België

  Dame Fortuna deelde vandaag tijdens de loting geen cadeautjes uit aan de Yellow Tigers: als de nationale volleybalploeg op het EK van 2023 in eigen land z’n ambities wil waarmaken, dan zal het z’n tanden mogen tonen tegen landen als wereldkampioen Servië. “Het zijn geen evidente affiches maar wel affiches waar het publiek van kan genieten”, oordeelt van bondscoach Gert Vande Broek.
 2. Red Lions starten Pro League met nederlaag tegen Duitsland, Red Panthers winnen na shoot-outs
  meer sport

  Red Lions starten Pro League met nederlaag tegen Duitsland, Red Panthers winnen na shoot-outs

  In het Argentijnse Mendoza zijn onze nationale hockeyteams aan een nieuw seizoen van de FIH Pro League begonnen. De komende dagen wordt er telkens twee keer tegen Argentinië en twee keer tegen Duitsland gespeeld. De voorbije nacht stond het eerste treffen met Duitsland op de affiche. Onze hockeymannen gingen met 2-3 onderuit, de Red Panthers speelden gelijk (3-3) en wonnen de afsluitende shoot-outs.
 3. Wijgmaal geniet maar verliest van vicekampioen Menen
  VOLLEYBAL - Beker van België

  Wijgmaal geniet maar verliest van vicekampi­oen Menen

  De match van het jaar voor Wijgemaal, de tweedenationaler (derde klasse) die de Belgische vicekampioen op bezoek kreeg. Een club die wel in een malaise verkeert na een desastreuze competitiestart met 0 op 12. Maar de troepen van coach Depestele hadden alles op de Beker gezet en waren op hun hoede voor de Leuvense verplaatsing naar de ploeg in vorm. Een volle zaal, veel ambiance en op het terrein niets dan vechtlust. Het bracht Wijgmaal zowaar terug op gelijke hoogte na een 1-4-achterstand. Maar veel meer illusies hoefde de thuisploeg zich niet te maken. Het klasseverschil tussen beide clubs was gewoon te groot. De bezoekers zetten ook in het tweede bedrijf de toon met 0-4 en 8-16 als tussenspurtjes. Ondertussen vierden de Wijgmaalse spelers en supporters elk punt als een overwinning. Ze genoten duidelijk van hun historisch bekerparcours. Depestele sloeg dan aan het wisselen en het dwong hem bij 19-24 zelfs nog tot een time-out. Vanneste bleef nadien koelbloedig. In het slotspel verraste Wijgmaal tot 14-14. Menen dicteerde nadien weer de wet. Die van Wijgmaal bleven desondanks maar zingen en feesten. Een overwinning voor Menen maar zeker ook voor het volleybal. (MPM)